Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σε δίωρη στάση εργασίας το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας
Σε δίωρη στάση εργασίας το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας

Σε δίωρη στάση εργασίας το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας

Αντιτίθεται στην ανάθεση καθαριότητας του Π.Θ. σε εργολάβο

Δίωρη στάση εργασίας 11.00πμ-13.00  θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. την Τετάρτη 03/10/2018, για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Ν. , αντιδρώντας στην απόφαση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να προχωρήσει στην παράδοση της καθαριότητας του ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο προχωρώντας σε απολύσεις των σχεδόν 30 εργαζομένων καθαριστριών στα κτίρια του Βόλου και της Λάρισας.

Για μια ακόμη φορά οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν τα πανεπιστήμια σε πιο στενή σύνδεση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, κατευθύνσεις που στηρίζει και η σημερινή  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημοσίευσαν προκήρυξη καλώντας υποψήφιους εργολάβους καθαριότητας να αναλάβουν την καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου.

Εδώ και πολλά χρόνια οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου δίνουν αγώνα να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στις σχολές και οι να προσλαμβάνονται από το Πανεπιστήμιο.

 Με τον αγώνα τους κατόρθωσαν οι ίδιοι σχεδόν να εργάζονται στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου απαιτώντας κάθε χρόνο όχι απλά την συνέχιση των συμβάσεων τους και την καλυτέρευση των όρων αυτών, αλλά την μόνιμη και σταθερή δουλειά με εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή την φορά οι Πρυτανικές αρχές πέραν της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, ικανοποιώντας τις αντιδραστικές απαιτήσεις των μεγαλοεργολάβων-κορακιών καθαριότητας. Ρητά στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε, απαιτούν οι εργαζόμενες που θα προσλάβουν οι εργολάβοι να είναι κάτω των 25 ετών και άγαμες.

Ο κατάπτυστος αυτός όρος είναι βούτυρο στο ψωμί των ιδιωτών εργολάβων αλλά και ένδειξη το πώς αντιμετωπίζουν οι Πρυτανικές αρχές και το αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, τους εργαζόμενους αφού τους θέλουν χωρίς δικαιώματα, με συγκεκριμένες αντιδραστικές προϋποθέσεις και με έναν μισθό που δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ. Εργασιακές σχέσεις και όροι που επικρατούν έξω στην ζούγκλα της αγοράς και τώρα και στο κατά τα άλλα «Δημόσιο» Πανεπιστήμιο.

Η έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πρέπει να είναι η αφετηρία για την οργάνωση του κοινού αγώνα των φοιτητών, των καθαριστριών, των διοικητικών υπαλλήλων, για να μη μπει ούτε ένας εργολάβος στις υπηρεσίες της καθαριότητας, αλλά και της συντήρησης, της φύλαξης και της σίτισης των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και σε κανένα άλλο ίδρυμα σε όλη τη χώρα.

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών μαζί με τις καθαρίστριες, απαιτούν:

  • Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος.
  • Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να μην γίνει καμία απόλυση.
  • Λήψη άμεσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.
  • Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Καμία μείωση μισθού! Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους!
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,8ωρο-5ημερο-40ωρο

Επίσης, η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών:

Καλεί τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Τετάρτη 03/10/2018 στις 11:30 π.μ. στη που θα πραγματοποιηθεί στο Θόλο.

Καλεί τους φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση την υγεία και την στους χώρους που περνούν τις ώρες της ημέρας τους.

Καλεί τους εργαζόμενους στο ίδρυμα να κάνουν και εκείνοι δική τους υπόθεση την στο χώρο που εργάζονται.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη 26χρονος για δύο #ληστείες σε περίπτερο και μίνι μάρκετ #ληστείες - https://t.co/0VvhC8BNTP -

  • Υλοποίηση υποδομών από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στον Δήμο Νοτίου Πηλίου - https://t.co/D0hptgm2NG… -

  • Δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους της εστίασης και του τουρισμού από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε Σποράδες και Πήλιο… - https://t.co/8B0gJ7HmbJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση