Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου
Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου

Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου

     Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο , Γενική Συνέλευση των μελών του, με συμμετοχή  μεταλλεργατών από τα της περιοχής .

Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών σε μισθούς, δικαιώματα, συλλογικές και κοινωνικές παροχές.

Παράλληλα, συζητήθηκε η οργάνωση της πάλης των εκατοντάδων εργαζόμενων και άνεργων μεταλλεργατών, με πρώτο σταθμό το σημερινό Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στις 07.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της ς.

Το Συνδικάτο αποφασίστηκε να συνεχίσει αγωνιστικές δράσεις και διεκδικήσεις για των ανέργων, για ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους και για την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης.

Ήδη έχει οργανωθεί αποτελεσματικά μαζί με άλλα σωματεία της περιοχής  η οργάνωση Λαϊκού Φροντιστηρίου-δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά ανέργων και εργαζόμενων .

Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη στις 24 Νοέμβρη, που ήδη έχει αποφασιστεί από δεκάδες Εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς αλλά όλοι σαν μια γροθιά πρέπει να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην αντεργατική επίθεση που μεθοδεύει Κυβέρνηση-Κουαρτέτο-ΣΕΒ στα Εργασιακά.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου επιβεβαίωσε την συσπείρωση του Συνδικάτου στο ΠΑΜΕ και την συμμετοχή του στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19-20 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό – ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής» και εξέλεξε αντιπροσώπους για να παρακολουθήσουν τη Συνδιάσκεψη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση