Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου
Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου

Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου

     Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, Γενική Συνέλευση των μελών του, με συμμετοχή  μεταλλεργατών από τα της περιοχής .

Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών σε μισθούς, δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικές παροχές.

Παράλληλα, συζητήθηκε η οργάνωση της πάλης των εκατοντάδων εργαζόμενων και άνεργων μεταλλεργατών, με πρώτο σταθμό το σημερινό Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στις 07.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Το Συνδικάτο αποφασίστηκε να συνεχίσει αγωνιστικές δράσεις και διεκδικήσεις για προστασίας των ανέργων, για ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους και για την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης.

Ήδη έχει οργανωθεί αποτελεσματικά μαζί με άλλα σωματεία της περιοχής  η οργάνωση Λαϊκού Φροντιστηρίου-δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά ανέργων και εργαζόμενων .

Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου αποφάσισε την συμμετοχή στην στις 24 Νοέμβρη, που ήδη έχει αποφασιστεί από δεκάδες Εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς αλλά όλοι σαν μια γροθιά πρέπει να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην αντεργατική επίθεση που μεθοδεύει Κυβέρνηση-Κουαρτέτο-ΣΕΒ στα Εργασιακά.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου επιβεβαίωσε την συσπείρωση του Συνδικάτου στο ΠΑΜΕ και την συμμετοχή του στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19-20 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό – ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής» και εξέλεξε αντιπροσώπους για να παρακολουθήσουν τη Συνδιάσκεψη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση