Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου
Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου

Σε απεργίες και συλλλαλητήρια το Συνδικάτο Μετάλλου

     Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, Γενική Συνέλευση των μελών του, με συμμετοχή  μεταλλεργατών από τα εργοστάσια της περιοχής .

Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών σε μισθούς, δικαιώματα, συλλογικές και κοινωνικές παροχές.

Παράλληλα, συζητήθηκε η οργάνωση της πάλης των εκατοντάδων εργαζόμενων και άνεργων μεταλλεργατών, με πρώτο σταθμό το σημερινό Συλλαλητήριο στις 07.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Το Συνδικάτο αποφασίστηκε να συνεχίσει αγωνιστικές δράσεις και διεκδικήσεις για των ανέργων, για ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους και για την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης.

Ήδη έχει οργανωθεί αποτελεσματικά μαζί με άλλα σωματεία της περιοχής  η οργάνωση Λαϊκού Φροντιστηρίου-δωρεάν μαθημάτων σε ανέργων και εργαζόμενων .

Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη στις 24 Νοέμβρη, που ήδη έχει αποφασιστεί από δεκάδες Εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς αλλά όλοι σαν μια γροθιά πρέπει να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην αντεργατική επίθεση που μεθοδεύει Κυβέρνηση-Κουαρτέτο-ΣΕΒ στα Εργασιακά.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου επιβεβαίωσε την συσπείρωση του Συνδικάτου στο ΠΑΜΕ και την συμμετοχή του στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19-20 Νοεμβρίου στην , με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό – ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής» και εξέλεξε αντιπροσώπους για να παρακολουθήσουν τη Συνδιάσκεψη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση