Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε αορίστου χρόνου συμβάσεις 30 εργαζομένων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ
Σε αορίστου χρόνου συμβάσεις 30 εργαζομένων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

Σε αορίστου χρόνου συμβάσεις 30 εργαζομένων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

Σε αορίστου χρόνου μετατρέπονται οι 30 εργαζομένων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, που απασχολούνται στο Δήμο πριν 2006, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη.

Για το γάλα και τα μέσα προστασίας τόνισε πως από το 2012 μαζί με τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους με επερωτήσεις και συνεχείς παραστάσεις της ΔΑΣ και του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ, έγινε  για να πάρουν τα χρήματα από το γάλα που δεν τους δινόταν και τα .

Σύμφωνα με την Εύη Καρυδάκη έγινε σε επίπεδο Βουλής, Σωματείων και ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΔΑΣ ΟΤΑ πήγε στην Επιθεώρηση εργασίας, πήγαν στα Δικαστήρια, ακυρώθηκε το εννεάμηνο, γιατί κάποιοι προσπάθησαν να συνεχίσουν τον εμπαιγμό των εργαζομένων και με την ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή τέλος Ιουλίου οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν τα οφειλόμενα  για το 2012 και 2013 για το γάλα και τα .

Η ίδια τόνισε ότι υπήρξε διαρκής επικοινωνία με τον επίτροπο που βοήθησε πάρα πολύ, ενώ τα στελέχη του Δήμου έστειλαν το έγγραφο στις υπηρεσίες και προχωράει η υπόθεση, αν και ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος.

Η επιστροφή χρημάτων αφορά πάνω από 500 εργαζόμενους διαφόρων υπηρεσιών και μόνο τα χρήματα από το γάλα αφορούν 200  περίπου και αναμένεται να καταβληθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

 

Η δημοτική αρχή

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Πράττο στην καταβολή ποσού 700.000, περίπου, ευρώ σε δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου Βόλου για την παροχή γάλακτος και ειδών ατομικής προστασίας, για τα έτη 2012 έως και 2015, προχωρεί η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει απέναντι τους, με βάση και τα όσα προβλέπονται στις εργασίας τους και αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία που βίωναν από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

 

Αντίθετη στην

Η κυβέρνηση με βάση την τρίτη και τα προαπαιτούμενα προχωράει στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αξιολόγηση που έχει ακυρωθεί επί Μητσοτάκη και πριν από λίγο καιρό με το νόμο Βερναρδάκη, ενώ η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία Γεροβασίλη, την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Η αξιολόγηση αυτή έχει να κάνει με απολύσεις, με περικοπή μισθού, με συμπεριφορά μέσα έξω των υπαλλήλων. Η τροπολογία Γεροβασίλη λέει ότι απαγορεύεται σε κάθε στέλεχος και υπάλληλο του Δημοσίου να υποβάλει αίτηση της υπηρεσιακής του εξέλιξης, αν πρώτα δεν αξιολογήσει τους υπαλλήλους.

«Αυτό σημαίνει ότι βάζει πολιορκητικό κριό τους προϊσταμένους και τους διευθυντές, βάζει τους δημοσίους υπαλλήλους να φαγωθούν και, ενώ κατηγορεί δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους ότι είναι τεμπέληδες, τους βάζει στη διαδικασία της απαξίωσης, της ιδιωτικος των υπηρεσιών, για να δώσει χρήμα στο κεφάλαιο», τόνισε.

Για την αξιολόγηση στη ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι θα πρέπει να γίνει με κριτήρια της διασφάλισης των θέσεων εργασίας αι άλλων θέσεων και όχι με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τέτοια που είναι σε βάρος των εργαζομένων. Σύμφωνα με την Εύη Καρυδάκη στόχος είναι να γίνουν όλες οι υπηρεσίες μαγαζιά και ζήτησε από τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν για να ακυρώσουν την τροπολογία και να δδικήσουν αυτά που τους αξίζουν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση