Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη τα ΜΜΕ της χώρας
Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη τα ΜΜΕ της χώρας

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη τα ΜΜΕ της χώρας

Eικοσιτετράωρη περγί σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης κήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις της χώρας, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τα επικουρικά των δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και το Επικουρικό Ταμείο Αρωγής Συντακτών της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου (από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης) και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Oι δημοσιογράφοι δδικούν:
α προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους

α διασφαλιστούν νομο οι οικονομικοί πόροι των ταμείων του κλάδου

– Η κυβέρνηση να ρυθμίσει άμεσα με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.

Χαρακτηριστικά τονίζεται: “Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς μετά από ένα και πλέον χρόνο δεν έχει βρεθεί καμία λύση για τα επικουρικά του κλάδου και όλοι οι εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά τον αέρα. Της υπενθυμίζουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της επικουρικής ασφάλισης σε όλους τους εργαζόμε.

Τέλος, θεωρούμε δεδομένη τη μαζική και ενωτική συμμετοχή των συνάδελφων στην απεργιακή κινητοποίηση που εξαγγέλθηκε και όσες εξαγγελθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς όλοι αντιλαμόμαστε τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση