Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας
Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας

Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας

Σχέδιο δράσης με στόχο την νβάθμιση του υ του, μέσω της χρήσης εργαλείων ανάλυσης κινδύνου για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, υλοποιεί το ().

Το αξιοποιεί το Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” για τον εντοπισμό παραβατικών επιχειρήσεων και τις λειτουργικότητες του Ο.Π.Σ.-Σ.ΕΠ.Ε. για τη στόχευση των ελέγχων του.

Το δράσης περιλαμβάνει:

  • Τη συστηματική διεξ στοχευμένων ελέγχων, βάσει μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας ανάλυσης κινδύνου.
  • Την προληπτική δράση, με την αποστολή επιστολών προειδοποίησης σε που έχουν επιλεγεί μέσα από το σύστημα ανάλυσης κινδύνου.
  • Την αξιοποίηση του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” για τη συστηματική παρακολούθηση της συμπεριφοράς παραβατικών και πιθανώς παραβατικών επιχειρήσεων.

Χτες, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική/εκπαιδευτική συνάντηση στελεχών του Σ.ΕΠ.Ε. στο Υπουργείο Εργασίας, ενόψει της έναρξης του σχεδίου δράσης, τη Δευτέρα  από 4 Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

Το δράσης “Χρήση Εργαλείων Ανάλυσης Κινδύνου για την Καταπολέμηση της Αδήλωτης/Υποδηλωμένης Εργασίας” υλοποιείται με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Καταπολέμησης της Αδήλωτης Εργασίας.

Τα αποτελέσματά του θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της συνολικής δραστηριότητας της Επιθεώρησης Εργασίας ενώ θα παρουσιαστούν προς συζήτηση και στα υπόλοιπα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση