Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σαρανταοκτάωρη γενική απεργία ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού-φορολογικού
Σαρανταοκτάωρη  γενική απεργία ενάντια στον οδοστρωτήρα  του ασφαλιστικού-φορολογικού

Σαρανταοκτάωρη γενική απεργία ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού-φορολογικού

Στην 48ωρη γενική περγία ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού-φορολογικού συμμετέχουν ΕΚΒ και Ν.Τ. .

Σε κάλεσμα προς τους τονίζουν: ” Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την Ελληνική Κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του Ασφαλιστικού και Φορολογικού Νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Mετά τις αιφνιδιαστικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τ προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Μετά από αυτό, το ΕΚΒ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση των Διοικήσεών τους, συμμετέχουν στην 48ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία, αύριο Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5 2016, ενώ θα κορυφώσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτό το Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα της Κυβέρνησης με την 24ωρη Γενική Απεργία, την Κυριακή 8 Μαΐου (ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων) και την κοινή Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει η και η κατάθεση στεφανιών στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Αγ. Νικολάου – Δημητριάδος).

Συνάδελφοι, η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση της Κυβέρνησης, να καταθέσει αυτό το Σαββατοκύριακο το Νομοσχέδιο, σε αντίθεση με όσα διέρρεε αρχικώς, έχει εξήγηση: στόχος της ήταν να «πιάσει» τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα στον ύπνο και να περάσει το Νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο …ανώδυνα! Δυστυχώς, γι αυτήν, το σχέδιό της θα πέσει στο κενό.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες της, αυτό το Απεργιακό διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο) θα μετατραπεί σε γενικευμένη εργατική και λαϊκή κατακραυγή κατά του Νομοσχεδίου που ισοπεδώνει όχι μόνο την , αλλά και αποδομεί ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΒ και η , θα πραγματοποιήσουν, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, με απ' ευθείας επαφή με τους του Βόλου και με τους εργαζόμενους, τους οποίους και θα ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του Νομοσχεδίου-εκτρώματος.

Έτσι, από την έναρξη της απεργίας, κλιμάκια θα ενημερώνουν τους συναδέλφους, για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις Γενικές Απεργίες, διανέμοντας έντυπο Απεργιακό υλικό, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο (στις 6 μ.μ.) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, έτσι ώστε την Κυριακή 8 Μάη, Ημέρα της τικης 24ωρης Απεργίας μας ο αγώνας μας να κορυφωθεί και η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ να «βουλιάξει»!

Με τον τρόπο αυτό, θα στείλουμε ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ενάντια στα Κυβερνητικά μέτρα και στις πολιτικές που φτωχοποιούν την Ελληνική Κοινωνία.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση