Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους
Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους

Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους

Με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους θα αμείβονται πλέον οι συνερ των δημάρχων στους δήμους της χώρας, μετά τη σχετική διάταξη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που ικανοποίησε πάγιο αίτημα της και των Ενώσεων.

Στην διαδικτυακή που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του ΔΣ της και των προέδρων των Ενώσεων μελών της ΠΣΥ με τον υπουργό, η πρόεδρος της ΠΣΥ, Έλενα Ριζεάκου και οι πρόεδροι των Ενώσεων, Μ. Αντωνιάδου,(ΕΣΗΕΑ) . Καρράς, (ΕΣΗΕΜΘ) Θ. Μπερεδήμας, (ΕΣΠΗΤ) Δ. Χορταριάς (ΕΣΗΕΣΘΕ) και Κ. Κορτέσης () χαιρέτησαν την ψήφιση της διάταξης του άρθρου 22 του ν.4807/2021, με το οποίο ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα του κλάδου, που αφορούσε στην ένταξη των συναδέλφων, που εργάζονται σε δήμους στο ειδικό καθεστώς αμοιβής, που διέπει τους δημοσιογράφους, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015 και τις κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Στο πλαίσιο της ς συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα, που αφορούν στους δημοσιογράφους, όπως η επέκταση της δυνατότητας πρόσληψης δημοσιογράφου- επιστημονικού συνεργάτη και σε δήμους με πληθυσμό μικρότερο από 20.000 κατοίκους, για τα οποία ο υπουργός επιφυλάχθηκε να μελετήσει και να απαντήσει.

*Η πίεση που δέχθηκε ο υπουργός ήταν μεγάλη και με ουσιαστικά επιχειρήματα από την πλευρά της Ένωσης μας, τα οποία και παραδέχθηκε. Εμείς είχαμε ενημερωθεί πλήρως από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ  Δημήτρη Παπαστεργίου,  με τον οποίο είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση εν μέσω πανδημίας. Με λίγα λόγια ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αν υπάρξει διακομματική συναίνεση θα το πράξει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση