Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ρύθμιση οφειλών αλλά χωρίς «κούρεμα» για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ
Ρύθμιση οφειλών αλλά χωρίς «κούρεμα» για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ

Ρύθμιση οφειλών αλλά χωρίς «κούρεμα» για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ

Συμφωνία εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε στο δικαστήριο άλλη μια γνωστή ελληνική επιχείρηση.

Πρόκειται για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε., η οποία υπέγραψε συμφωνία με τις πιστώτριες (Alpha Bank, , Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Η συμφωνία έχει κατατεθεί ήδη προς επικύρωση στο Πρωτοδικείο Βέροιας και έχει ορισθεί να εκδικασθεί στις 8 Φεβρουαρίου . Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε δει έως τώρα σε ανάλογες συμφωνίες, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά τη σωτηρία της Μαρινόπουλος, δεν προβλέπει “” χρεών ούτε την είσοδο κάποιου νέου επενδυτή στην εταιρεία. Πάντως, προβλέπει, την πώληση θυγατρικών εταιρειών. Επίσημη για τη συμφωνία αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς πρόκειται για εισηγμένη εταιρεία.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα ακόλουθα:

  • Ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού σε 15 έτη και χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων αναγκών της εταιρείας.
  • Χαμηλό για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας.
  • Ρύθμιση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς σε 15 έτη.
  • Περίοδος χάριτος 1 έτους, κατά την οποία πληρώνονται μόνο τόκοι.
  • Πώληση θυγατρικών εταιρειών.
  • Σταδιακή στο ακέραιο, όλων των προμηθευτών της εταιρείας.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή θα συντελέσει στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η εταιρεία για των πωλήσεων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βελτίωση της μικτής της κερδοφορίας, ενίσχυση της ς και μείωση των λειτουργικών της δαπανών.

Η Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε. στις 30 Ιουνίου 2016 είχε σε επίπεδο ομίλου σύνολο υποχρεώσεων 46,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 38,93 εκατ. ευρώ ήταν βραχυπρόθεσμες. Οι θυγατρικές του ομίλου είναι η Καμπάς Οινοποιητική ΑΕ (κατέχει το 99,5%), ενώ κατά 100% θυγατρικές είναι η Κύμη Εμφιαλωτική ΑΕ, η Millesime, η Τροφοδομική και η Μίδας.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση