Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ρύθμιση οφειλών αλλά χωρίς «κούρεμα» για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ
Ρύθμιση οφειλών αλλά χωρίς «κούρεμα» για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ

Ρύθμιση οφειλών αλλά χωρίς «κούρεμα» για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ

Συμφωνία εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε στο δικαστήριο άλλη μια γνωστή ελληνική επιχείρηση.

Πρόκειται για την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε., η οποία υπέγραψε συμφωνία με τις πιστώτριες (, Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα ) στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Η συμφωνία έχει κατατεθεί ήδη προς επικύρωση στο Πρωτοδικείο Βέροιας και έχει ορισθεί να εκδικασθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2017. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε δει έως τ σε ανάλογες συμφωνίες, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά τη σωτηρία της Μαρινόπουλος, δεν προβλέπει “κούρεμα” χρεών ούτε την είσοδο κάποιου νέου επενδυτή στην εταιρεία. Πάντως, προβλέπει, την πώληση θυγατρικών εταιρειών. Επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς πρόκειται για εισηγμένη εταιρεία.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα ακόλουθα:

  • Ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού σε 15 έτη και χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων αναγκών της εταιρείας.
  • Χαμηλό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας.
  • Ρύθμιση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς σε 15 έτη.
  • Περίοδος χάριτος 1 έτους, κατά την οποία πληρώνονται μόνο τόκοι.
  • Πώληση θυγατρικών εταιρειών.
  • Σταδιακή αποπληρωμή στο ακέραιο, όλων των προμηθευτών της εταιρείας.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή θα συντελέσει στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η εταιρεία για ανάπτυξη των πωλήσεων της στην Ελλάδα και το , βελτίωση της μικτής της κερδοφορίας, ενίσχυση της ς και των λειτουργικών της δαπανών.

Η Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε. στις 30 Ιουνίου 2016 είχε σε επίπεδο ομίλου σύνολο υποχρεώσεων 46,6 εκατ. , εκ των οποίων 38,93 εκατ. ήταν βραχυπρόθεσμες. Οι θυγατρικές του ομίλου είναι η Καμπάς Οινοποιητική ΑΕ (κατέχει το 99,5%), ενώ κατά 100% θυγατρικές είναι η Κύμη Εμφιαλωτική ΑΕ, η Millesime, η Τροφοδομική και η Μίδας.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση