Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πτώχευσε η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα
Πτώχευσε η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα

Πτώχευσε η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα

Τίτλοι τέλους έπεσαν οριστικά στη Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, καθώς η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης με απόφαση του Πολυμελούς υ Αθηνών.

Πρόκειται, βεβαίως, για απόφαση κάθε άλλο παρά αιφνίδια, καθώς εδώ και χρόνια υπολειτουργούσαν ή είχαν κλείσει τα καταστήματα της εταιρείας επί της οδού Πατησίων, στην ς, επί της οδού Ιπποκράτους, καθώς και στη έα Ιωνία.

Διευκρινίζεται ότι τα καταστήματα της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα έφεραν μεν το σήμα Hondos Center αλλά επρόκειτο για διαφορετική επιχείρηση. Η εταιρεία που πτώχευσε ελεγχόταν από τον ιώργο Χόντο, έναν εκ των πέντε αδελφών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με συνολικά οκτώ εταιρείες.

Μάλιστα, όταν το 2013 έγινε πλέον γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, η Hondos Center είχε ανακοινώσει ότι η σχέση των δύο εταιρειών «περιορίζεται αποκλειστικά στην παραχώρηση άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος Hondos Center». Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, στις 5 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η συνέλευση των πιστωτών.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013, η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. , εκ των οποίων ποσό 24,3 εκατ. πρόκειται για υποχρεώσεις προς προμηθευτές.

Επίσης, οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα προς τις τράπεζες διαμορφώνονται στα 18,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ. ια τις τρεις τελευταίες χρήσεις (2014-2016) η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις.

Το φθινόπωρο του 2016 βγήκαν σε πλειστηριασμό τρία ακίνητα της εταιρείας για οφειλές προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε).

Πηγή: k
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση