Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ψηφίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι για Υπηρεσιακά Συμβούλια
Ψηφίζουν οι  δημοτικοί υπάλληλοι για Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ψηφίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι για Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ψηφίζουν σήμερα  οι δημοτικοί υπάλληλοι  της ς για . Οι κάλπες έχουν στηθεί στα Δημαρχεία  από το πρωί  και η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στις 8.00 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 5.00 το απόγευμα, ενώ  οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι αορίστου χρόνου ψηφίζουν σε διαφορετικές κάλπες.

Στο Δημαρχείο θα ψηφίσουν οι αορίστου χρόνου της χερσαίας ς και στα υιπα Δημαρχεία ψηφίζουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ αναμένεται να ψηφίσουν συνολικά περίπου 1.000 εργαζόμενοι.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών η καταμέτρηση θα ξεκινήσει αφού κλείσουν οι κάλπες, ενώ θα ανακοινωθούν αφού έρθουν στο Δημαρχείο και οι κάλπες από τα νησιά των Β. Σποράδων και γίνει η καταμέτρηση.

Ο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και μέλος της Π-ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος, εξήγησε ότι τα εκλέγονται ανά διετία και έχουν να κάνουν με αιρετούς και την Περιφέρεια, καθώς και δύο εκλεγμέ μονίμου και αορίστου χρόνου (ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός).

Τα υπηρεσιακά συμβούλια ασχολούνται με οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τους δημοτικούς υπαλλήλους, συνεδριάζουν, εφόσον υπάρχουν εισηγήσεις από τις διοικήσεις, ενώ ακόμη και πειθαρχικά θέματα περνούν  από το συμβούλιο. «Εκεί πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν νόμους, να έχουν γνώμη και ν' αποφασίζουν και να ψηφίζουν, ανταποκρινόμενοι στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι», ανέφερε.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση