Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ψηφίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι για Υπηρεσιακά Συμβούλια
Ψηφίζουν οι  δημοτικοί υπάλληλοι για Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ψηφίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι για Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ψηφίζουν σήμερα  οι δημοτικοί υπάλληλοι  της Μαγνησίας για Υπηρεσιακά Συμβούλια. Οι κάλπες έχουν στηθεί στα Δημαρχεία  από το πρωί  και η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στις 8.00 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 5.00 το απόγευμα, ενώ  οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι αορίστου χρόνου ψηφίζουν σε διαφορετικές κάλπες.

Στο Δημαρχείο Βόλου θα ψηφίσουν οι αορίστου χρόνου της χερσαίας Μαγνησίας και στα υπόλοιπα Δημαρχεία ψηφίζουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ αναμένεται να ψηφίσουν συνολικά περίπου 1.000 εργαζόμενοι.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών η καταμέτρηση θα ξεκινήσει αφού κλείσουν οι κάλπες, ενώ θα ανακοινωθούν αφού έρθουν στο Δημαρχείο Βόλου και οι κάλπες από τα νησιά των Β. Σποράδων και γίνει η καταμέτρηση.

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος, εξήγησε ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκλέγονται ανά διετία και έχουν να κάνουν με αιρετούς και την Περιφέρεια, καθώς και δύο εκλεγμένους μονίμου και αορίστου χρόνου (ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός).

Τα υπηρεσιακά συμβούλια ασχολούνται με οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τους δημοτικούς υπαλλήλους, συνεδριάζουν, εφόσον υπάρχουν εισηγήσεις από τις διοικήσεις, ενώ ακόμη και πειθαρχικά θέματα περνούν  από το συμβούλιο. «Εκεί πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν νόμους, να έχουν γνώμη και ν’ αποφασίζουν και να ψηφίζουν, ανταποκρινόμενοι στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι», ανέφερε.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χειροθεσία αναγνώστου στον Άγιο Δημήτριο Βόλου - https://t.co/KvmltKiq4W -

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τη Θεσσαλία - https://t.co/oXispZ9Uhk -

  • Αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας - https://t.co/kt1avnIkwn -

"Αλιεύοντας" την είδηση