Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ψήφισμα του ΔΣ Βόλου κατά του κλεισίματος του εργοστασίου της Coca-Cola
Ψήφισμα του ΔΣ Βόλου  κατά του κλεισίματος του εργοστασίου της Coca-Cola

Ψήφισμα του ΔΣ Βόλου κατά του κλεισίματος του εργοστασίου της Coca-Cola

Ομόφωνα αποφάσισε το την έκδοση Ψηφίσματος κατά του κλεισίματος του εργοστασίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη .

Χαρακτηριστικά, στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση και απαιτεί να μη μεταφερθεί η παραγωγική διαδικασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι Βοιωτίας, που σημαίνει κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο.

Η απόφαση του Ομίλου της Coca-Cola θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για την τοπική κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία.

Με την ανακοίνωσή της η εταιρεία, πριν μερικές ημέρες, να κλείσει τη βιομηχανία στο Βόλο, εκβιάζει τους εργαζόμενους προτείνοντας τους δυο επιλογές: Είτε να «βρεθούν στο δρόμο» με το τέχνασμα της οικειοθελούς απόλυσης ή να «ξεσπιτωθούν» με τις οικογένειές τους, αποδεχόμενοι να εργαστούν στο Σχηματάρι, διαταράσσοντας με βαρβαρότητα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Το Συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και του στους εργαζόμενους του εργοστασίου στο , που απαιτούν να μην κλείσει η βιομηχανική μονάδα. Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στον όμιλο που ανήκει, ενώ η απαράδεκτη απόφαση για μεταφορά του εργοστασίου μας βρίσκει αντίθετους.

Καλούμε την να απαιτήσει να μην μεταφερθεί η βιομηχανική μονάδα. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, να δείξουν έμπρακτα την τους.

Και αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον κ. Δήμαρχο».
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση