Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » «Ψαλίδι» 60% στους νέους συνταξιούχους αγρότες που συνεχίζουν να καλλιεργούν
«Ψαλίδι» 60% στους νέους συνταξιούχους αγρότες που συνεχίζουν να καλλιεργούν

«Ψαλίδι» 60% στους νέους συνταξιούχους αγρότες που συνεχίζουν να καλλιεργούν

δυσάρεστων εξελίξεων γι το σύνολο του γροτικού κόσμου χαρακτηρίζεται η τελευταία μεγάλη ανατροπή που επεφύλασσε στους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες ο τελευταίος ς νόμος (. 4387 του 2016), ο οποίος αναμένεται να μείνει στην ασφαλιστική ιστορία της χώρας ως νόμος Κατρούγκαλου, καθώς προβλέπει ψαλίδι της τάξης του 60% για τους νέους συνταξιούχους που παραμένουν ενεργοί αγρότες.

Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από αγροτικές περιοχές χαρακτηρίζουν ολέθρια την επιλογή να συμπεριληφθούν και οι αγρότες στη γενική διάταξη που προβλέπει ότι όποιοι συνταξιούχοι εξακολουθούν να εργάζονται, από την 1η Ιανουαρίου και μετά θα χάσουν το 60% της σύνταξής τους.

Ταυτόχρονα εντός των επόμενων μηνών, οι περίπου 670.000 αγρότες στον ΟΓΑ θα λάβουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή των εισφορών που αντιστοιχούν στο α΄ εξάμηνο του 2016.

Οπως προκύπτει από τον πίνακα που αποκαλύπτει το «Agricola», η θα φτάσει έως και το 23,26% σε σχέση με το 2015 (σε ετήσια βάση). Από το και μετά, οι αυξήσεις είναι σχεδόν απαγορευτικές για την του αγροτικού επαγγέλματος, σε όσους αγρότες πλήρωναν μέχρι πρότινος εισφορές στην 3η ασφαλιστική κατηγορία και πάνω.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση