Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία ContiTech IMAΣ Α.Ε. στη Α’ ΒΙΠΕ Βόλου
Προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία ContiTech IMAΣ Α.Ε. στη Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία ContiTech IMAΣ Α.Ε. στη Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία ContiTech IMAΣ Α.Ε. στη Α’ ΒΙΠΕ κατέθεσε ο Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.

Χαρακτηριστικά ο αναφέρει: “Η εταιρεία ContiTech IMAΣ Α.Ε. του Ομίλου Continental λειτουργεί από το 1974 στην Α΄ ΒΙΠΕ . Κατασκευάζει ελαστικές ταινίες (ταινιοδρόμους). Απασχολεί σήμερα 200 εργαζόμενους.

Η επιχειρησιακή , η οποία είχε τριετή διάρκεια, έληξε την 31/12/2015. Η εταιρεία προτείνει νέα επιχειρησιακή η οποία προβλέπει αποδοχών, 20% – 30%, και 72 ημέρες εκ περιτροπής εργασία το χρόνο.

Επίσης στην πρότασή της για την ορθολογική αναδιοργάνωση, η εταιρεία, προκειμένου όπως ισχυρίζεται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού, σχεδιάζει να προσλάβει νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, εφαρμόζοντας την πολιτική χαμηλότερου μισθοδοτικού κόστους, και οι οποίοι θα αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ, αφού οι όροι αμοιβής, από 1/1/2016 θα καθορίζονται κατόπιν ξεχωριστής συμφωνίας μεταξύ των νεοεισερχομένων και της εταιρείας.
Στις 10/12/2015 η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους, με το οποίο τους καλούσε ή να αποδεχτούν τους αντεργατικούς και απαράδεκτους όρους της νέας επιχειρησιακής σύμβασης ή μετά τη λήξη της μετενέργειας (31/3/2016), η εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, απειλώντας τους εργαζόμενους ότι θα κάνει χρήση του αντεργατικού οπλοστασίου που της παρέχει η αστική νομοθεσία και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., προκειμένου να διασφαλίσει τη «» της εταιρείας, τη διατήρηση του ποσοστού κέρδους του ομίλου.

Το σωματείο έχει απαντήσει αρνητικά στο τελεσίγραφο της εταιρείας.

Η εργοδοσία ακόμη ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης 60 εργαζομένων, το οποίο θα κοστίσει 5 εκ. €, τη στιγμή που λέει ότι θέλει να μειώσει το εργατικό κόστος 2,7 εκ.€.

Είναι προφανές ότι ο πραγματικός στόχος της εταιρείας είναι η των αποδοχών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που απορρέουν από την παρούσα επιχειρησιακή και η αντικατάσταση τους από νέους εργάτες χαμηλού κόστους, όπως και η ίδια αναφέρει τόσο στην επιστολή της προς το σωματείο όσο και στο προσχέδιο της σύμβασης.

Η ContiTech ΙΜΑΣ Α.Ε. είναι ακόμη μια εταιρεία που κάνει χρήση του βάρβαρου αντεργατικού πλαισίου για την ανάπτυξη των κερδών της και της ανταγωνιστικότητας της, καρατομώντας τις αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εταιρεία και ετοιμάζοντας ταυτόχρονα για τους νεοεισερχόμενους βάρβαρο καθεστώς εκμετάλλευσης σε συνθήκες βαριάς ανθυγιεινής εργασίας.
Ερωτάται ο κ. :
• Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει ο συνεχόμενος εκβιασμός της ContiTech ΙΜΑΣ Α.Ε. προς τους εργαζόμενους;
• Τι μέτρα θα πάρει για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι στην εταιρεία, για να μη μειωθούν οι μισθοί, για να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο αντεργατικό μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας και για να μη γίνουν οι εκβιαστικές εθελούσιες ή του προσωπικού;”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση