Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό
Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό

Με πρόστιμ πειλούνται οι επαγγελματίες που δεν θα δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στην εφορία. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες έχουν προθεσμία τριών μηνών και συγκεκριμένα έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό λογαριασμό τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 .

Με νέα απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης και η υφυπουργός Οικονομικών καθιερώνεται συγκεκριμένη προθεσμία για την υποχρεωτική δήλωση του επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να διαθέτουν POS και να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές θα πρέπει εντός μηνός να δηλώνουν τον επαγγελματικό λογαριασμό τους.
Ωστόσο, για την πρώτη εφαρμογή οι υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός διαστήματος τριών μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης.

Με δεδομένο ότι η απόφαση δημοσιεύτηκε στο στις 12.9.2018 οι επαγγελματίες έχουν προθεσμία να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018. Επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συν με μετρητά. Ειδικότερα:

• Οι επαγγελματίες που είναι υπόχρεοι σε POS και δέχονται πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα θα πρέπει να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικό/ούς λογαριασμό/ούς στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας. Για την πρώτη εφαρμογή οι υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο στις 12.9.2018.

• Για τη μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

• Για την υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

• Τα επιβάλλονται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση