Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόστιμα σε φουρνάρηδες που παράγουν ψωμί Κυριακές και αργίες
Πρόστιμα σε φουρνάρηδες που παράγουν ψωμί Κυριακές και αργίες

Πρόστιμα σε φουρνάρηδες που παράγουν ψωμί Κυριακές και αργίες

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων και Σποράδων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το 17 του .3526/2007 «Τα αρτοποιεία και οι εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης δεν επιτρέπεται να παράγουν οποιοδήποτε τύπο προϊόντων αρτοποιίας κατά τις Κυριακές και τις αργίες. Απαγορεύεται κάθε εργασία για παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας πριν από την 04:00 και μετά την 21:00 .

Όταν τα αρτοποιεία παρασκευάζουν αρτοποιίας για δύο και πλέον ημέρες, λόγω αργιών, οι παραγωγής των προϊόντων αυτών επιτρέπεται να αρχίζουν από το μεσονύκτιο της προηγουμένης ημέρας. Η παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας δεν υπόκειται στους χρονικούς περιορισμούς που προβλέπονται στα προηγούμενα εδάφια, κατά το διάστημα από 15 μέχρι 31 Δεκεμβρίου, κάθε έτους και από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, κάθε έτους».

Στις περιπτώσεις διαπίστωσης ς, εκτός από την επιβολή προστίμων μέχρι 50.000 €, προβλέπεται και η διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης αρτοποιίας για διάστημα μέχρι έξι μηνών ή και οριστικά, σε περίπτωση υποτροπής.

Επίσης, όσον αφορά στην πώληση διατηρημένων προϊόντων αρτοποιίας και άρτου από ενδιάμεσα αρτοποιίας, με νεώτερη διάταξη ( ν.4512/2018), προβλέπεται ότι: σε περίπτωση ς των διατάξεων περί της διάθεσής των προϊόντων αυτών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 €.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση