Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόστιμα σε φουρνάρηδες που παράγουν ψωμί Κυριακές και αργίες
Πρόστιμα σε φουρνάρηδες που παράγουν ψωμί Κυριακές και αργίες

Πρόστιμα σε φουρνάρηδες που παράγουν ψωμί Κυριακές και αργίες

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 του .3526/2007 «Τα αρτοποιεία και οι εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης δεν επιτρέπεται να παράγουν οποιοδήποτε τύπο προϊόντων αρτοποιίας κατά τις και τις αργίες. Απαγορεύεται κάθε για παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας πριν από την 04:00 ώρα και μετά την 21:00 ώρα.

Όταν τα αρτοποιεία παρασκευάζουν προϊόντα αρτοποιίας για δύο και πλέον ημέρες, λόγω αργιών, οι εργασίες παραγωγής των προϊόντων αυτών επιτρέπεται να αρχίζουν από το μεσονύκτιο της προηγουμένης ημέρας. Η παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας δεν υπόκειται στους χρονικούς περιορισμούς που προβλέπονται στα προηγούμενα εδάφια, κατά το διάστημα από 15 μέχρι 31 Δεκεμβρίου, κάθε έτους και από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, κάθε έτους».

Στις περιπτώσεις διαπίστωσης παράβασης, εκτός από την επιβολή προστίμων μέχρι 50.000 €, προβλέπεται και η της λειτουργίας της επιχείρησης αρτοποιίας για διάστημα μέχρι έξι μηνών ή και οριστικά, σε περίπτωση υποτροπής.

Επίσης, όσον αφορά στην πώληση διατηρημένων προϊόντων αρτοποιίας και άρτου από ενδιάμεσα προϊόντα αρτοποιίας, με νεώτερη διάταξη ( .4512/2018), προβλέπεται ότι: σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων περί της διάθεσής των προϊόντων αυτών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 €.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση