Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόστιμα και κυρώσεις σε επιχειρήσεις τουρισμού
Πρόστιμα και κυρώσεις σε επιχειρήσεις τουρισμού

Πρόστιμα και κυρώσεις σε επιχειρήσεις τουρισμού

Λόγω παραβάσεων της εργατικής ς

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου στοχευμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές όλης της χώρας, κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) πραγματοποίησαν από την 1η Μαΐου έως την 31η Αυγούστου 2018, 4.815 ελέγχους σε που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Κατόπιν διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής ς, επιβλήθηκαν 1.049 συνολικού ύψους 4.339.072,89 ευρώ, ενώ σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το σύνολο των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, το ποσοστό των παραβατικών επιχειρήσεων ανήλθε στο 26,9%.

Το επιχειρησιακό του Σ.ΕΠ.Ε. θα διαρκέσει μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης ς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την καθολική εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά ς, στοχεύοντας κάθε μορφή παραβατικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους Επιθεώρησης Εργασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση