Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Προσλήψεις με «άρωμα» εκλογών
Προσλήψεις με «άρωμα» εκλογών

Προσλήψεις με «άρωμα» εκλογών

Εικόν μπράζ προσλήψεων, που φέρνει μνήμες ς προεκλογικής περιόδου, διαμορφώνει σειρά κινήσεων της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες.

Την κατανομή των προσλήψεων 1.720 ατόμων στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και σε εποπτευόμενους φορείς των συγκεκριμένων υπουργείων, για το έτος , περιλαμβάνει πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Πρόκειται για προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα μέσω της 1Ε/ προκήρυξης του ΑΣΕΠ, και τα οριστικά αποτελέσματα είχαν δημοσιοποιηθεί με ΦΕΚ στις 11 και 18 Ιουλίου. Πρόκειται για 434 άτομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 243 άτομα τεχνολογικής εκπαίδευσης και 1.043 άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, σε εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών ιάννης Μπαλάφας αποσαφηνίζεται ποιες κατηγορίες εξαιρούνται από την αναστολή προσλήψεων που ισχύει για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού μέχρι τις 31/12/2016.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «από την ανωτέρω αναστολή εξαιρούνται οι διορισμοί προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα». Επίσης, επαναλαμβάνεται το σημείο εγκυκλίου του Μαρτίου 2016, σύμφωνα με το οποίο, «εάν εκκρεμούν διορισμοί επιτυχόντων παλαιότερων προκηρύξεων ΑΣΕΠ προς κάλυψη κενών θέσεων στις ανωτέρω υπηρεσίες των φορέων, οι φορείς πρέπει κατά προτεραιότητα να ολοκληρώσουν τους διορισμούς αυτούς, ακολουθώντας τη διαδικασία του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων».

Η κυβέρνηση προωθεί, επίσης, την κάλυψη 2.500 θέσεων εργασίας στις υπηρεσίες ασύλου, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών – Α΄ κύκλος». Μάλιστα, χθες δημοσιοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για την κάλυψη των 2.500 θέσεων. Οσοι επιλεγούν θα εργαστούν για οκτώ μήνες «με πλήρη και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της δημόσιας πρόσκλησης αρ. 6/2016».

Στη συγκεκριμένη, βέβαια, περίπτωση, όπως και σε πολλές ακόμη από τις προκηρύξεις θέσεων σε δημόσιους οργανισμούς (μεταξύ αυτών και στους ΟΤΑ), πρόκειται για ολιγόμηνη πρόσληψη με βάση ευρωπαϊκά προγράμματα και με χαμηλό μισθό. Παρ' όλα αυτά, οι προσλήψεις αυτές, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί «ανακύκλωση ανεργίας», προστίθενται στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ευφορίας.

Οκτάμηνης διάρκειας θα είναι και οι 855 προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΛΠΝΟ στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση».

Οι προσλήψεις αφορούν ιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους και άλλες ειδικότητες, μεταξύ αυτών και 40 άτομα για το ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενισχυθούν τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 22 Αυγούστου και το χρονικό διάστημα ς είναι έως την 30ή Απριλίου 2017.

Στον χώρο της εκπαίδευσης αναμένεται, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, να υπάρξουν περίπου 21.000 θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών (και όχι προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών) για την κάλυψη μέρους των αναγκών (που έχουν τεχνητά συμπιεσθεί με παρεμβάσεις του υπ. Παιδείας). Ενδεικτικό της ανεργίας στον κλάδο είναι η κατάθεση αιτήσεων από 95.000 εκπαιδευτικούς φέτος.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση