Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόσκληση στον Γ. Καββαθά από τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος για λύση προβλημάτων
Πρόσκληση στον Γ. Καββαθά από τους  καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος για λύση προβλημάτων

Πρόσκληση στον Γ. Καββαθά από τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος για λύση προβλημάτων

 

Τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά καλεί στο Βόλο ο Σύλλογος Ιδιόκτητων Καφετεριών – Μπαρ – Αναψυκτηρίων και Εστίασης Ν. Μαγνησίας, προκειμένου να γίνει στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ,  για να του θέσει σειρά προτάσεων που επείγουν ώστε  να βοηθήσουν τον μικροεπιχειρηματία, που αιμορραγεί οικονομικά, χωρίς τα μέλη  να μπορούν να ανακάμψουν, από τα συνεχή αντιλαϊκά που επιβάλλονται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των καταστηματαρχών «τα μέλη και μη μέλη μας, βυθίζονται ολοένα στα χρέη και αυτό που λέμε στη κυριολεξία είναι ότι «πεθαίνουμε επαγγελματικά» και ως εκ τούτο οι οικογένειες μας, καθώς και οι εργαζόμενοι».

Οι καταστηματάρχες στην πρόσκληση προς τον κ. Καββαθά τονίζουν ότι οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, που συμφωνούσαν με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη  Τσίπρα , αποδείχθηκαν άκαρπες ενώ ήταν προς θετική κατεύθυνση, αν και δεν ήταν αρκετές για να βγούμε από την κρίση και την ύφεση, σύμφωνα και με του.

Οι προτάσεις και οι εξαγγελίες ήταν:

  • Να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός.

-Το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως στον ΟΑΕΕ.

Επίσης τονίζεται η ρύθμιση οφειλών άμεσα για 100 δόσεις (με ευνοϊκές ρυθμίσεις), η λήψη φορολογικής, ασφαλιστικής και δημοτικής ενημερότητας χωρίς τις αυστηρές και τις απαγορευτικές επί της ουσίας προϋποθέσεις εκδόσεως της και οι δυνατότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες μείωσης κατά 20%, των ενοικίων των δημοσίων και δημοτικών κτηρίων για ακίνητα που έχουν μισθωθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 (ισχύει μόνο από τον Ιούνιο του 2010 και πριν).
«Έχουμε σειρά από προτάσεις, που πρέπει να ενημερωθείτε και να επιληφθείτε», σημειώνουν οι καταστηματάρχες.

Όπως αναφέρουν, όσα επιθυμούν να συζητήσουν με τον πρόεδρος της Συνομοσπονδίας είναι ελάχιστα από όλα αυτά που θα έπρεπε να γίνουν, για να βοηθηθούν ουσιαστικά και να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Ο Σύλλογος τονίζει προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ την αναγκαιότητα να δοθούν άμεσες λύσεις και τονίζει την ανάγκη αντίστασης στις ψεύτικες και ανήμπορες υποσχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης και διασφάλισης της εργασίας και του μέλλοντος με δίκαιους αγώνες.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση