Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής εργαζομένων σε πανελλαδικές δράσεις κατάρτισης
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής εργαζομένων σε πανελλαδικές δράσεις κατάρτισης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής εργαζομένων σε πανελλαδικές δράσεις κατάρτισης

Και πιστοποίησης γνώσεων & δεξιοτήτων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα των κατασκευών

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων .ς κοινοποιεί την Πρόκληση, του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής εργαζομένων σε πανελλαδικές δράσεις κατάρτισης & πιστοποίησης γνώσεων & δεξιοτήτων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα των κατασκευών.

Το της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) προσκαλεί εργαζόμενους (μισθωτούς) σε του ιδιωτικού τομέα όλων των κλάδων της οικονομίας, με εξαρτημένη σχέση ς (πλήρους ή μερικής απασχόλησης), να συμμετάσχουν σε 50ωρα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που οδηγούν σε διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων, με σκοπό την ενδυνάμωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους στον στρατηγικό τομέα Υλικά-Κατασκευές, με επικέντρωση σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υλοποιούνται και στις 13 περιφέρειες της χώρας και αφορούν σε πέντε θεματικά αντικείμενα:

  • Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους αλουμινοσιδηροκατασκευαστές,
  • Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους τεχνίτες τοποθέτησης υαλοπινάκων,
  • Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους ηλεκτρολόγους,
  • Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους ψυκτικούς,
  • Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους υδραυλικούς.

Η υλοποίησης των προγραμμάτων εκτείνεται από τον Απρίλιο του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2021.

Η επιτυχής συμμετοχή οδηγεί σε δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων και σε επιδότηση 5€ (μικτά) ανά ώρα κατάρτισης σε κάθε ωφελούμενο.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση συμμετοχής, όπου θα επιλέξει σε επίπεδο μιας περιφέρειας ένα από τα πέντε θεματικά αντικείμενα κατάρτισης.

Η ηλεκτρονική υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα παραμείνει ανοικτή έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή έως και δύο μήνες πριν την ολοκλήρωση του έργου.

Χρηματοδότηση: Η πρόσκληση εντάσσεται στο έργο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των Κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας», με κωδικό ΟΠΣ 5002684 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία της ΟΕΒΕΜ στο 24210 – 32780.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση