Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Προσφυγή ΟΤΟΕ στο ΣτΕ κατά ασφαλιστικού νόμου
Προσφυγή ΟΤΟΕ στο ΣτΕ κατά ασφαλιστικού νόμου

Προσφυγή ΟΤΟΕ στο ΣτΕ κατά ασφαλιστικού νόμου

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας () για να ακυρωθεί ο πρόσφατος (. 4387/2016) κατέθεσε η μαζί με την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων (ΟΣΤΟΕ) και μεγάλο αριθμό πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων-μελών της.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο, διεκδικώντας την ακύρωση του νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που τον εξειδικεύουν και αφορούν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές των εργαζομένων στον κλάδο. Οι αιτήσεις συντάχθηκαν από ομάδα δικηγόρων υπό τον συντονισμό του καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη και επικαλούνται 11 λόγους ακυρώσεως, μεταξύ των οποίων την έλλειψη ειδικής, εμπεριστατωμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης, την της συνταγματικής υποχρέωσης του κράτους να εγγυάται την επικουρική κοινωνική ασφάλιση, την της αρχής της ανταποδοτικότητας καθώς και την παραβίαση του δεδικασμένου που απορρέει από τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομελείας του που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων.

Όπως αναφέρεται στις αιτήσεις του νομικού επιτελείου της , η σύνδεση της μείωσης των επικουρικών συντάξεων με ένα τυχαίο κριτήριο, δηλαδή το ύψος της κύριας σύνταξης, είναι αυθαίρετη. Παράλληλα, τονίζεται ότι η παρέμβαση του νομοθέτη στο ύψος και τον τρόπο της χρηματοδότησης των επικουρικών συντάξεων υπακούει αποκλειστικά σε δημοσιονομικές σκοπιμότητες.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση