Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Προς την κορύφωση του δράματος στη «Μαρινόπουλος»
Προς την κορύφωση του δράματος στη «Μαρινόπουλος»

Προς την κορύφωση του δράματος στη «Μαρινόπουλος»

Οταν το 2010 με την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς μνημονίου πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας, ίσως δεν ανέμεναν την έκταση και την ένταση –αν όχι τη βιαιότητα– αυτής.

Πολλώ δε μάλλον σε έναν κλάδο, αυτόν των , δεδομένου ότι η δαπάνη για τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης θεωρείται ανελαστική. Η πραγματικότητα ξεπέρασε και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις και πλέον τα «λουκέτα» ή στην καλύτερη περίπτωση η αλλαγή ιδιοκτήτη στον κλάδο αυτό και σε άλλους και ο αφανισμός εταιρειών με παρουσία και πολλών δεκαετιών είναι φαινόμενα που αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις. Τα όσα, βεβαίως, συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την αλυσίδα Μαρινόπουλος, ακόμη και αν δεν προκαλούν έκπληξη, συνιστούν την κορύφωση του δράματος στο ελληνικό λιανεμπόριο.

Το χειρότερο ίσως είναι ότι οι ενδείξεις για το μέλλον δεν είναι ενθαρρυντικές. Διότι στην πραγματικότητα ζούμε εν έτει 2016, με χρονική υστέρηση δηλαδή μερικών μηνών, τις συνέπειες από το σοκ που υπέστη η ελληνική οικονομία το 2015, ένα σοκ που ήρθε μετά σε μια οικονομία ήδη βαριά πληγωμένη από τα πολλά έτη ύφεσης.

Η αιτία γι' αυτό που συμβαίνει στην με τα ηχηρά και τα λιγότερο ηχηρά «κανόνια» είναι ότι εταιρείες που στηρίζονταν από πριν σε σαθρό έδαφος φαίνεται ότι μετά την επιβολή των capital controls δεν αντέχουν πλέον και οδηγούνται στην πτώχευση ή βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Πριν από λίγο καιρό ήταν η Ηλεκτρονική Αθηνών που με την πτώχευσή της άφησε στον δρόμο περίπου 250 εργαζόμενους, τώρα βρίσκεται εν αμφιβόλω το μέλλον της εταιρείας Μαρινόπουλος, ενώ αίτηση υπαγωγής στο 99 κατέθεσε και η ιστορική εταιρεία του κλάδου πετρελαιοειδών, η Jet Oil. Αλλα πρόσφατα «λουκέτα» είναι αυτό στο εργοστάσιο ελαστικών προϊόντων της Contitech ΙΜΑΣ στον Βόλο και λίγο νωρίτερα στη χαρτοβιομηχανία Softex και στα Λάρισα. Είχε προηγηθεί το «λουκέτο» στο εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού στον Βόλο αλλά και της βιομηχανίας συσκευασίας ΒΙΣ στην ίδια πόλη.

Στον κλάδο του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας είχαν προηγηθεί και άλλα ηχηρά «λουκέτα» ή αποχωρήσεις, με την πτώχευση της Ατλάντικ, διαδικασία που ξεκίνησε το 2010, της αρτοβιομηχανίας Nutriart (πρώην Κατσέλης) και την αποχώρηση από την ελληνική αγορά μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, όπως της Aldi στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, της Fnac (το σήμα της οποίας στην Ελλάδα είχε αναλάβει να αναπτύξει ο όμιλος Μαρινόπουλου), της Carrefour (που επίσης κατείχε μέχρι το 2012 το 50% της Carrefour – Μαρινόπουλος, ποσοστό που εξαγόρασε ο Μαρινόπουλος).

Η τελευταία, η οποία την Τρίτη κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο 99, αγόρασε μεν πολύτιμο χρόνο κερδίζοντας τα προσωρινά μέτρα προστασίας από τους της, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο –εκτός εάν υπάρξει άμεσα μια και ρεαλιστική συμφωνία εξυγίανσης– κατά πόσον θα μπορέσει να επανέλθει στην ομαλότητα, μιας και δύσκολα θα επανεκκινήσει η τροφοδοσία των καταστημάτων από τους προμηθευτές της.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, αν και η επόμενη δοκιμασία σε δικαστικό επίπεδο είναι η 21η Σεπτεμβρίου, οπότε θα συζητηθεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, κοινή πεποίθηση όλων των εμπλεκομένων είναι ότι η οριστική λύση πρέπει να δοθεί πολύ νωρίτερα.

Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα βάρη είναι πολλά. Η πίεση που ασκείται στον Σκλαβενίτη να αναλάβει τον Μαρινόπουλο είναι μεγάλη. Κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι, ωστόσο, ότι ο πρώτος θα ρισκάρει τη φήμη που έχει χτίσει στην αγορά τόσα χρόνια.marinopoulos

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση