Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Προς μονιμοποίηση οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες στη Μαγνησία
Προς μονιμοποίηση οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες  στη Μαγνησία

Προς μονιμοποίηση οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες στη Μαγνησία

Σε μονιμοποίηση οδεύουν οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες  στη Μαγνησία που από σήμερα μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου θα πάρουν ρεπό και , για να προχωρήσει η μονιμοποίησή τους, ενώ συνεχίζουν χωρίς ούτε μια μέρα διακοπής 39 πυροσβέστες των οποίων η ανανεώνεται ως πενταετούς υποχρέωσης.

Με διαταγή του Αρχηγείου αργά χθες το βράδυ στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της διευκρινίζεται ότι η κατηγορία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με ηλικία άνω των 40 ετών, συνεχίζουν με νέα για πέντε χρόνια.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 31 πυροσβέστες, των υπηρεσιών του και οκτώ πυροσβέστες που ανήκουν στη δύναμη της Β' Βιομηχανικής Περιοχής.

Η δεύτερη κατηγορία πενταετούς υποχρέωσης μονιμοποιείται και από σήμερα το προσωπικό βρίσκεται σε μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υπογράφουν τη μονιμοποίησή τους.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν 40 πυροσβέστες της και 24 της Β' Βιομηχανικής Περιοχής.

 

: Να μη  χαθεί ούτε μια θέση πυροσβέστη στη Μαγνησία

Η κυβέρνηση απειλεί να στείλει στην ανεργία 75 και πλέον πυροσβέστες της Μαγνησίας που τόσα χρόνια προσφέρουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, αδιαφορώντας αν έχουν ριχθεί πολλές φορές στην μάχη της κατάσβεσης στην πυρκαγιά, αλλά και αντιμετώπισης άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Μετά τις μεγάλες των πυροσβεστών τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δίνει αόριστες δεσμεύσεις ότι το ζήτημα τους θα αντιμετωπιστεί. Από λόγια όμως μας έχουν χορτάσει, παροιμιώδης άλλωστε είναι η δέσμευσή τους ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τελικά υπέγραψαν το τρίτο και επαχθέστερο.

Το Πυροσβεστικό Σώμα της Μαγνησίας έχει ανάγκη από τους πενταετείς πυροσβέστες που προσφέρουν πολλαπλά στα κλιμάκια εντός και εκτός πόλης μεταβαίνοντας ανά πάσα στιγμή στο τόπο των πυρκαγιών και όπου το καθήκον τους καλεί.

Είναι προς το συμφέρον η μη αποδυνάμωση σε ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής, ενώ η  πολιτεία θα πρέπει να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία σε μια κατηγορία εργαζομένων που προσφέρουν και θα προσφέρουν ουσιαστικά.

Γι' αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση πυροσβέστη και κανένας να μην οδηγηθεί στην ανεργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση