Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Προς δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, οι φαρμακοποιοί
Προς δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, οι φαρμακοποιοί

Προς δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, οι φαρμακοποιοί

Το θεσμικό πλίσιο γι τις συνενώσεις φαρμακείων, συζητήθηκε στη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε 9-10 Οκτωβρίου 2021 δια ζώσης στην , χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση.

Επίσης ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση για την ενός επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, όπως ανέφερε μιλώντας στην Βόλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου , Κ. Ματσιώλης.

Ειδικότερα ο κ. Ματσιώλης ανέφερε ότι με κάποιες επιφυλάξεις και κατά πλειοψηφία ελήφθη απόφαση για το επαγγελματικό ταμείο, υπάρχουν όμως ακόμη διάφορα σημεία που θα πρέπει να διευκρινιστούν. Το θέμα των συνενώσεων όμως προβληματίζει ιδιαίτερα. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχε παρουσιαστεί έρευνα στο 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τον Αθανάσιο ουβάλα, μέλος της επιτροπής της έρευνας για τις συμπράξεις φαρμακείων, είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι: «Οι συμπράξεις φαρμακείων συνιστούν μια νέα προοπτική για τον κλάδο», προσθέτοντας ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο 1,95 δισ., η παράλληλη αύξηση του rebate καθώς και η κατά τόπους αυξημένη πυκνότητα ανοιχτών φαρμακείων αποτελούν παράγοντες που λειτουργούν αρνητικά στη βιωσιμότητα φαρμακείων. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Φ.Σ. Λάρισας το 57,6% των φαρμακοποιών λένε «ναι» στις συνενώσεις.

Ο κ. Ματσιώλης υπενθύμισε ότι ο Φ.Σ. είχε παρουσιάσει σχέδιο συνενώσεων σε μοντέλο που συμφωνούσαν πολλοί, αλλά τελικά δεν προχώρησε. «Τώρα όμως οι θα προτείνουμε νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις για το πως θα γίνουν οι συνενώσεις και πως θα λειτουργήσουν αυτές οι εταιρείες. Σε κάθε μία συζητήθηκε να συμμετέχουν επτά φαρμακεία και θα έχουν και υποκαταστήματα. Θα το δούμε όμως, υπάρχουν κι εδώ πολλές επιφυλάξεις».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση