Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Προς δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, οι φαρμακοποιοί
Προς δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, οι φαρμακοποιοί

Προς δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, οι φαρμακοποιοί

Το θεσμικό πλαίσιο για τις συνενώσεις φαρμακείων, συζητήθηκε στη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε 9-10 Οκτωβρίου δια ζώσης στην , χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση.

Επίσης ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση για την δημιουργία ενός επαγγελματικού ταμείου, ιδιωτικού δικαίου, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου , Κ. Ματσιώλης.

Ειδικότερα ο κ. Ματσιώλης ανέφερε ότι με κάποιες επιφυλάξεις και κατά πλειοψηφία ελήφθη απόφαση για το επαγγελματικό ταμείο, υπάρχουν όμως ακόμη διάφορα σημεία που θα πρέπει να διευκρινιστούν. Το θέμα των συνενώσεων όμως προβληματίζει ιδιαίτερα. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχε παρουσιαστεί στο 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τον Αθανάσιο Γουβάλα, μέλος της επιτροπής της έρευνας για τις συμπράξεις φαρμακείων, είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι: «Οι συμπράξεις φαρμακείων συνιστούν μια νέα προοπτική για τον κλάδο», προσθέτοντας ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο 1,95 δισ., η παράλληλη του rebate καθώς και η κατά τόπους αυξημένη πυκνότητα ανοιχτών φαρμακείων αποτελούν παράγοντες που λειτουργούν αρνητικά στη φαρμακείων. Επιπλέον, σύμφωνα με του Φ.Σ. Λάρισας το 57,6% των φαρμακοποιών λένε «ναι» στις συνενώσεις.

Ο κ. Ματσιώλης υπενθύμισε ότι ο Φ.Σ. είχε παρουσιάσει σχέδιο συνενώσεων σε μοντέλο που συμφωνούσαν πολλοί, αλλά τελικά δεν προχώρησε. «Τώρα όμως οι φαρμακοποιοί θα προτείνουμε νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις για το πως θα γίνουν οι συνενώσεις και πως θα λειτουργήσουν αυτές οι εταιρείες. Σε κάθε μία συζητήθηκε να συμμετέχουν επτά φαρμακεία και θα έχουν και υποκαταστήματα. Θα το δούμε όμως, υπάρχουν κι εδώ πολλές επιφυλάξεις».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση