Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο για τα εργασιακά
Πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο για τα εργασιακά

Πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο για τα εργασιακά

Το οργάνωσης της απεργίας, από τη Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει, εξορμήσεις – ενημερώσεις την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην Αγ. Νικολάου και την 22 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην παραλία του Βόλου.

Οι διοικήσεις των σωματείων, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι, δεν θα αφήσουν ούτε ώρα να πάει χαμένη. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, συζητούν και παίρνουν μέτρα για την της απεργίας της 24/9.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Το κράτος έχει συνέχεια… 

Δεκάδες θέσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και φέτος παραμένουν κενές και εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά δείχνοντας στην πράξη πως το κράτος έχει συνέχεια!

Η παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια αδιοριστίας αδιαφορώντας για τις σοβαρές συνέπειες στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση αρκεί να πούμε πως μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ούτε καν το ένα τρίτο των αναπληρωτών της προηγούμενης σχολικής χρονιάς,  ενώ καθημερινά η σχολική κοινότητα γίνεται μάρτυρας ευφάνταστων αντιεκπαιδευτικών τρυκ, όπως είναι η  συνδιδασκαλία μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, που στοχεύουν στον περιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Για παράδειγμα η εφαρμογή της συνδιδασκαλίας μόνο στο μάθημα των  Στοιχείων Μηχανών της Γ΄ τάξης του μηχανολογικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «κόστισε» το χάσιμο μισής οργανικής θέσης.

Βέβαια το κόστος είναι ανυπολόγιστο στο μαθησιακό κομμάτι, μιας και με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται υπερπληθή τμήματα «τερατουργήματα».   Όλα αυτά γίνονται όχι για να βελτιωθεί η μετάδοση της γνώσης άλλα για να χωρέσει το σχολείο στο στενό οικονομικό πλαίσιο που ορίζουν οι λογικές κόστους-οφέλους της Ε.Ε. και οι αντίστοιχες πολιτικές των εδώ κομμάτων της αστικής διαχείρισης. Προς επίρρωση των παραπάνω να τονισθεί πως οι φετινές πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)για πρόσληψη  αναπληρωτών είναι μειωμένες κατά  το 1/6 (24.300.000€ έναντι 29.500.000 της περσινής χρονιάς)

Ο πίνακας που ακολουθεί αποτυπώνει ενδεικτικά και μόνο ένα μέρος των κενών. ενώ δεν περιλαμβάνει τις ελλείψεις στην ειδική και στο μουσικό σχολείο οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες και φέτος. Βάζει δε σε πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη να γίνει άμεσα η κάλυψη των κενών, υπόθεση πρώτα και κύρια του γονεϊκού όπως και του μαθητικού και του εκπαιδευτικού κινήματος.   

    ΠΕΡΙΟΧΗ
ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Α΄ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Β΄ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Σποράδες)
ΠΕ01 ΘΕΟΛΟΓΟΙ 1 1
ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ 1 1
ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ 1 3
ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 12 4
ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ 1 1
ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ   1
ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 4 2
ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ   2
ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 1 1
ΠΕ80 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ   1
ΠΕ84 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ 1  
ΠΕ86 ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ   3
ΠΕ87.01 ΙΑΤΡΙΚΗΣ 1  
ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1  
ΠΕ87.03 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 1  
ΠΕ87.08 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 1  
ΠΕ87.09 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 1  
ΠΕ88.01 ΓΕΩΠΟΝΟΙ 2  
ΠΕ88.02 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1  
ΠΕ89.01 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1  
ΤΕ19.01 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 3  
ΔΕ02.01 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ 2  
  Σύνολο 36 20

 

Απαιτούμε:

  • Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με την μονιμο των τριάντα και πλέον χιλιάδων αναπληρωτών χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.
  • Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για ένα σχολείο που θα μορφώνει πολύπλευρα τη νέα γενιά.
  • Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για την απρόσκοπτη σε όλα τα επίπεδα λειτουργία τους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση