Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πλήρωση των υπολοίπων θέσεων ευθύνης στις ΠΕΜΣ
Πλήρωση των υπολοίπων θέσεων ευθύνης στις ΠΕΜΣ

Πλήρωση των υπολοίπων θέσεων ευθύνης στις ΠΕΜΣ

Ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας-Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας & Σποράδων

 

«Σε συνέχεια των αλλεπάλληλων εγγράφων  και των   συναντήσεων για το εν θέματι ζήτημα, σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή σας να τοποθετήσετε προϊσταμένους στα «ακέφαλα» Τμήματα των Υπηρεσιών επισημαίνει ο  Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας-Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας & Σποράδων, με νέο έγγραφό του προς την Περιφερειακή Αρχή.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Πέραν των δύο τμημάτων (αυτών της Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας,Φυσικών Πόρων της Δ/νσης Ανάπτυξης και της Εποπτείας ΤΟΕΒ της Δ/νσης Υδροοικονομίας κι Εποπτείας ΤΟΕΒ) όπου, κατόπιν της δικής μας αιτιολογημένης όχλησης, ορίσατε προϊσταμένους οριακά ως προς τις χρονικές προθεσμίες που ίσχυαν ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών, παραμένουν ακέφαλα τα εξής τμήματα:

  1. Ταμειακής Υπηρεσίας της Δ/νσης Διοικητικού Οικονομικού
  2. Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων – Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής
  3. Τουρισμού – Πολιτισμού και 4. Αθλητισμού της Δ/νσης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού (σε αυτά μάλιστα ο προϊστάμενος Δ/νσης είναι εκ της έδρας, δηλ. στη Λάρισα)
  4. Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου, Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας
  5. Ελέγχου Δόμησης – Τοπικό Παρατηρητήριο της Περιφερειακής Δ/νσης Ελέγχου Δόμησης
  6. Διοικητικής – Γραμματειακής Υποστήριξης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, (όπουμόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία συνταξιοδότησης της επί του παρόντος προϊσταμένης και συνεπώς η θέση «ορφανεύει» εκ νέου).

Σας θυμίζουμε και πάλι την αρ.19833/2017 τελεσίδικη δικαστική Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία: «δε μπορεί να υφίσταται οργανική μονάδα στο Δημόσιο Τομέα στην οποία δεν υπάρχει προϊστάμενος, αποτελεί δε

υποχρέωση της Διοίκησης να καλύπτει τις θέσεις Προϊσταμένων με τοποθέτηση, άλλως με αυτόματη αναπλήρωση από τον αρχαιότερο, τηρουμένου του προβαδίσματος των

κλάδων)», θυμίζοντάς σας επίσης ότι στο «κενό» έχουν πέσει σχετικές αιτήσεις συναδέλφων μας για εφαρμογή της αναπλήρωσης ως «αρχαιότεροι».

Κε Περιφερειάρχη, κα Αντιπεριφερειάρχη,

Σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας από την (επαν)εγκατάστασή σας στην Περιφερειακή Αρχή, αυτό σημαίνει όμως ότι ως προς το θέμα που σας αναπτύσσουμε ολοκληρώνονται (με σημείο έναρξης την περσινή Τροποποίηση του Οργανισμού μας) ένδεκα μήνες αδικαιολόγητης απραγίας ως προς την στελέχωση των θέσεων τμηματαρχών, κωλυσιεργία εκ μέρους σας που σε τέτοια έκταση παρατηρείται μόνον στην δική μας από όλες τις ΠΕ της Περιφέρειάς μας, δηλ. στην Μαγνησία.

Στο ζήτημα δε αυτό εμμένουμε, με τον κίνδυνο να σάς γινόμαστε κουραστικοί, με στόχο μας και μόνον την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας, την βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την ανεμπόδιστη υπηρεσιακή εξέλιξη των συναδέλφων μας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Σταϊκούρας: Γενναία και ευέλικτη η πρόταση της Κομισιόν - https://t.co/74cMSBn65B -

  • Από τους «26» της ΕΕ ξεκινά η άρση των ταξιδιωτικών οδηγιών της Γερμανίας - https://t.co/h3o7Cic5Oz -

  • Κατά της δημοτικής αρχής Βόλου οι κάτοικοι των Σταγιατών - https://t.co/fEeuxRfvCp -

"Αλιεύοντας" την είδηση