Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πλάνο ζητά το υπουργείο Εργασίας από τη Λεβεντέρης
Πλάνο  ζητά το υπουργείο Εργασίας από τη Λεβεντέρης

Πλάνο ζητά το υπουργείο Εργασίας από τη Λεβεντέρης

Πλάνο της εταιρίας σχετικά με το εργοστάσιο του Βόλου, ζήτησε το υπουργείο Εργασίας από τις ιδιοκτήτριες της Λεβεντέρης στην τριμερή συνάντηση που έγινε σήμερα, παρουσία των εργαζομένων με αφορμή τις τρεις που έγιναν και τις άλλες 10 που ζητά να γίνουν σε σύνολο 24 εργαζομένων, στο πλαίσιο περικοπών.

Η συνάντηση έγινε υπό διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου, εκ μέρους του γραμματέα του υπουργείου, καθώς τόσο ο , όσο και το γενικός γραμματέας Α. απουσίαζαν και τον κ. Αγραπιδά, στέλεχος του υπουργείου αρμόδιου για θέματα συμφιλιωτικών διαδικασιών, ενώ παραβρέθηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες της εταιρίας, ο νομικός σύμβουλος, ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου και προϊστάμενος παραγωγής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λούπας και ο ταμίας Σπύρος Βλαχάβας, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, διαφάνηκε στη συνάντηση, ότι οι ιδιοκτήτριες της εταιρίας Λητώ και Λήδα Λεβεντέρη, δεν παρουσίασαν κάποιο πλάνο, σχετικά με τις προθέσεις της εταιρίας για το εργοστάσιο του Βόλου. Όπως ανέφεραν, βρίσκονται σε αδιέξοδο, λόγω ς των πωλήσεων και των παραγγελιών και αυξημένου κόστους παραγωγής και γι' αυτό το λόγο πρέπει να γίνουν περικοπές, ώστε να είναι βιώσιμο το εργοστάσιο.

Οι ιδιοκτήτριες δεν παρουσίασαν κάποιο πλάνο και τόνισαν ότι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα παρουσιάσουν εγγρά το πλάνο, όπως τους ζήτησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου, εντός 5 ως 10 ημερών.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου είπαν ότι υπάρχει διάθεση να βοηθηθεί με νόμιμους τρόπους η εταιρία, αρκεί να τους γνωστοποιηθεί το πλάνο και να διατηρηθεί η παραγωγική διαδικασία.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Λεβεντέρης, ζήτησε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις τρεις και να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν νέες απολύσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην τους και να βοηθήσουν την εταιρία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση