Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πλάνο ζητά το υπουργείο Εργασίας από τη Λεβεντέρης
Πλάνο  ζητά το υπουργείο Εργασίας από τη Λεβεντέρης

Πλάνο ζητά το υπουργείο Εργασίας από τη Λεβεντέρης

Πλάνο της εταιρίας σχετικά με το εργοστάσιο του Βόλου, ζήτησε το υπουργείο Εργασίας από τις ιδιοκτήτριες της Λεβεντέρης στην τριμερή συνάντηση που έγινε σήμερα, παρουσία των εργαζομένων με αφορμή τις τρεις απολύσεις που έγιναν και τις άλλες 10 που ζητά να γίνουν σε σύνολο 24 εργαζομένων, στο πλαίσιο περικοπών.

Η συνάντηση έγινε υπό διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου, εκ μέρους του γραμματέα του υπουργείου, καθώς τόσο ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, όσο και το γενικός γραμματέας Α. Νεφελούδης απουσίαζαν και τον κ. Αγραπιδά, στέλεχος του υπουργείου αρμόδιου για θέματα συμφιλιωτικών διαδικασιών, ενώ παραβρέθηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες της εταιρίας, ο νομικός σύμβουλος, ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου και προϊστάμενος παραγωγής, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζέλος Λούπας και ο ταμίας Σπύρος Βλαχάβας, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, διαφάνηκε στη συνάντηση, ότι οι ιδιοκτήτριες της εταιρίας Λητώ και Λήδα Λεβεντέρη, δεν παρουσίασαν κάποιο πλάνο, σχετικά με τις προθέσεις της εταιρίας για το εργοστάσιο του Βόλου. Όπως ανέφεραν, βρίσκονται σε αδιέξοδο, λόγω πτώσης των πωλήσεων και των παραγγελιών και αυξημένου κόστους παραγωγής και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γίνουν περικοπές, ώστε να είναι βιώσιμο το εργοστάσιο.

Οι ιδιοκτήτριες δεν παρουσίασαν κάποιο πλάνο και τόνισαν ότι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα παρουσιάσουν εγγράφως το πλάνο, όπως τους ζήτησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου, εντός 5 ως 10 ημερών.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου είπαν ότι υπάρχει διάθεση να βοηθηθεί με νόμιμους τρόπους η εταιρία, αρκεί να τους γνωστοποιηθεί το πλάνο και να διατηρηθεί η παραγωγική διαδικασία.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Λεβεντέρης, ζήτησε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις τρεις απολύσεις και να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν νέες απολύσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην εργασία τους και να βοηθήσουν την εταιρία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Oδηγούσαν χωρίς δίπλωμα έξι άτομα - https://t.co/JShCnpLM9J -

  • Προς ενεργειακή αναβάθμιση το Λύκειο Αργαλαστής και το Γυμνάσιο Μηλεών - https://t.co/Qo1dmiVNTG -

  • Προς ανάπτυξη ο λιμένας Βόλου - https://t.co/qfxNt0kkY1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση