Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πενιχρή η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ
Πενιχρή η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ

Πενιχρή η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ

Δεν ξεπέρασαν τα 100 άτομα οι συμμετέχοντες  στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Βόλου έξω από τα γραφεία του.

 

Ο πρόεδρος του  Θανάσης Παπαδημόπουλος, είπε όμως ότι η κατάσταση ήταν λιγο καλύτερη όσον αφορά στη συμμετοχή στην , καθώς σε κάποια εργοστάσια κυμάνθηκε ως και 30 – 40%, ενώ στους χώρους όπου δεν συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι, η συμμετοχή ήταν μηδενική.

«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι πρέπει να αναπτύξουμε πάλι την απεργιακή συνείδηση και να συμμετέχουμε στους κοινωνικούς . Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, νομίζω ότι θα είμαστε υποταγμένοι στις πολιτικές ορέξεις και των δανειστών και των εκάστοτε κυβερνήσεων για αφξη του μισθού μας, για κατάργηση όλων αυτών των εργατικών δικαιωμάτων τα οποία αποκτήσαμε και γενικά για τα ασφαλιστικά δικαιώματα για τα οποία έχουμε δώσει αγώνες και έχουμε δώσει » δήλωσε ο κ. Παπαδημόπουλος, προσθέτοντας ότι από εκεί και πέρα, πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν κοντά στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι να έρθουν πάλι κοντά στα συνδικάτα τους.

Ο του , κ. Δημήτρης Βασιλείου είπε-μεταξύ άλλων- πως το   μήνυμα της σημερινής απεργιακής κινητος είναι ότι ο υπό διαλύει τους πάντες και τα πάντα, όλους τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα αγγίζει και κλάδους ανέργων και συνταξιούχων και συμπλήρωσε ότι αυτοί που έχουν τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια τους δεν ενδιαφέρονται για τους εργαζομένους.

«Θέλουμε να τους πούμε και πάλι πως ο,τιδήποτε θελήσουν να περάσουν και με οποιοδήποτε τρόπο, θα είμαστε αντιμέτωποι ως συνδικαλιστικό ανάχωμα, έστω και με την συμμετοχή αυτή που υπάρχει σήμερα, η οποία πραγματικά δεν είναι στο σημείο το οποίο θα θέλαμε» τόνισε ο κ. Βασιλείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση