Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παρουσίαση βιβλίου του Σ. Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση»
Παρουσίαση βιβλίου του Σ. Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση»

Παρουσίαση βιβλίου του Σ. Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση»

«Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του δημοσιογράφου και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Σωτήρη Τριανταφύλλου, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Μαρτίου στη Λάρισα και το Σάββατο, 4 Μαρτίου στον Βόλο.

Ο συγγραφέας, στο βιβλίο του καταγράφει, αναλύει σε βάθος και εξηγεί τις μεταβολές στα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Επικεντρώνεται στην ελληνική μηντιακή βιομηχανία, η οποία ακολουθεί μεν κάποια διεθνή πρότυπα, αλλά διαθέτει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων καθώς επίσης και την επίδραση της πανδημίας του κορωναϊού στα ΜΜΕ. Επίσης, φιλοδοξεί ακόμη να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας και της εξέλιξης της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Από τα πρώτα τους βήματα μέχρι και τη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων. Από την εποχή των πρώτων μηνυμάτων επικοινωνίας και των χειρόγραφων εφημερίδων μέχρι σήμερα που τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης παρουσιάζουν .   Πρόκειται για ένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα, που διδάσκεται για δεύτερη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού που εδρεύει στη Σπάρτη.

Η στην Λάρισα θα γίνει την Παρασκευή 3Μαρτίου 2023 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. ια το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Κώστας περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης αλαμάτης γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Σωτήρης Κέλλας πρόεδρος ΕΤΑΣ Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Γιώργος Τσιγκλιφύσης, πρόεδρος  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και Τρύφων Τσάτσαρος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο β' αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Γιάννης Σιούλας.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της , του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Η στον Βόλο θα γίνει το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα «Φόρουμ» του ξενοδοχείουPark στις 19:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ιωάννα Λαλιώτου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας/ Αντι Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δωροθέα ΚολυνδρίνηΑντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δημήτρης Χορταργιάς Αντιπρόεδρος του ΕΤΑΣ Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Τσιγκλιφύσης, πρόεδρος  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟ) και διευθυντής Επικοινωνίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ διδάσκει και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αθλητικής δημοσιογραφίας του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι και εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση