Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παρέμβαση βουλευτών Μαγνησίας για τα σχολικά κυλικεία
Παρέμβαση βουλευτών Μαγνησίας για τα σχολικά κυλικεία

Παρέμβαση βουλευτών Μαγνησίας για τα σχολικά κυλικεία

Το ευχαριστεί  τους Λιούπη Αθανάσιο, Μακρή Ζέττα, Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο και Παπανάτσιου Αικατερίνη για την άμεση ανταπόκριση τους αναφορικά με την επιστολή του Σωματείου με θέμα «Λήψη Μέτρων Διευκόλυνσης ενόψει του κορωναϊού». Οι  βουλευτές λαμβάνοντας την επιστολή του Σωματείου έκαναν αμέσως την αντίστοιχη αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς, δηλαδή Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και  Εσωτερικών.

Ο κλάδος των σχολικών κυλικείων και εν συνεχεία ο βιοπορισμός των επαγγελματιών και οικογενειών αυτών πλήττεται άμεσα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των οικονομικών συνεπειών. Μηνιαίες πάγιες υποχρεώσεις τρέχουν αλλά έσοδα δεν υπάρχουν. Οι βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο καθώς το χρονικό διάστημα διακοπής της εργασίας τους φαίνεται μακροπρόθεσμο και μιλάμε για έναν κλάδο που ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους τους έτους. Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να ορίσουν τα απαραίτητα αντίστοιχα μέτρα που θα ελαφρύνουν και θα βοηθήσουν τόσο τους των Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων όσο και των εργαζομένων τους.

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν.Μαγνησίας:

«Αξιότιμοι Κύριοι & Κυρίες,

Μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος των σχολείων για δεκατέσσερις ημέρες και να διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι το κλείσιμο θα συνεχιστεί μέχρι το τουλάχιστον, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι παρόλο που είναι σημαντική πάνω απ' όλα η των πολιτών, εμείς σαν Κλάδος θιγόμαστε άμεσα από αυτό το γεγονός.

Από κάθε σχολικό κυλικείο βιοπορίζεται μία οικογένεια. Με το κλείσιμο των σχολείων και κατά συνέπεια και των Κυλικείων, χιλιάδες οικογένειες, όσα και τα της χώρας θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα. Επίσης, για όλους μας τρέχουν έξοδα όπως ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια, ρυθμίσεις σε , τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία που με τα νέα δεδομένα δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε.

Ζητάμε από την Πολιτεία και όλους τους φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα μας και να μας δώσουν λύσεις που θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρεθήκαμε χωρίς δικιά μας υπαιτιότητα. Χρειαζόμαστε μέτρα από τα Υπουργεία που θα μας απαλλάσσουν από τις οικονομικές μας υποχρεώσεις (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ς) έως ότου μπορέσουμε και εμείς και η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Θεωρούμε αναγκαία και επείγουσα τη λήψη των παρακάτω μέτρων διευκόλυνσης για τους εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων:

1. Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής μισθώματος για το τρέχον σχολικό έτος και κάθε τυχόν καταβληθέν μίσθωμα να συμψηφισθεί με τα μισθώματα του επόμενου σχολικού έτους

2. Αναστολή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κάθε υποχρέωσης καταβολής οφειλόμενου μισθώματος προηγούμενου έτους από εκμετάλλευση σχολικού κυλικείου

3. Δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής ς κάθε οφειλόμενου μισθώματος από εκμετάλλευση σχολικού κυλικείου

4. Δυνατότητα λύσης της σύμβασης μισθώματος από τους εκμεταλλευτές χωρίς την κατάπτωση της προβλεπόμενης από το νόμο εγγύησης υπέρ των οικείων σχολικών επιτροπών

5. Πάγωμα κάθε διαδικασίας διαγωνισμού για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου με την εξαίρεση των περιπτώσεων λύσης της σύμβασης εκ μέρους του εκμεταλλευτή.

Ευελπιστούμε και πιστεύουμε στην ανταπόκριση και στην βοήθεια σας προκειμένου να λυθούν άμεσα τα προβλήματα του κλάδου μας!»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση