Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παρέμβαση της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους της ΒΙΣ ζητά το ΕΚΒ
Παρέμβαση της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους της ΒΙΣ ζητά το ΕΚΒ

Παρέμβαση της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους της ΒΙΣ ζητά το ΕΚΒ

Συνεχίζεται ο αγώνας των 180 εργαζόμενων στη να σώσουν το 31 συναδέλφων τους που πετιούνται στον δρόμο, αλλά και για να πάψουν να νοιώθουν καθημερινά τον εφιάλτη των απολύσεων και των περικοπών των μισθών τους.

Οι 24ωρες επαναλαμόμενες απεργίες, εδώ και δύο εβδομάδες, δεν δείχνουν, όμως, μόνον τη δική τους αποφασιστικότητα να παλέψουν μέχρι το τέλος ή την αναλγησία του εργοδότη, που συνεχίζει στην ίδια σκληρή τακτική των απολύσεων και των διλημματικών όρων.

Τα παραπάνω τονίζονται σε του ΕΚΒ , που ζητά την παρέμβαση της ς ενώ επισημαίνεται: “Υποδεικνύουν και τον εναπομείναντα, πλέον, δρόμο για λύση, που δεν είναι άλλος από την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της ίδιας της Κυβέρνησης, για να σωθούν οι θέσεις εργασίας και να αποκατασταθεί το ήρεμο εργασιακό κλίμα στη ΒΙΣ, για συνέχιση της απρόσκοπτής εργασίας της.

Τα χαμένα μεροκάματα των δεκάδων εργαζομένων στη ΒΙΣ και οι δεκάδες χαμένες παραγωγικές ώρες, δεν συμφέρουν κανέναν! Ή μάλλον δεν θά 'πρεπε να συμφέρουν κανέναν! ιατί, δυστυχώς, αυτοί που εξώθησαν εκεί την κατάσταση (Εταιρία) και αυτοί που υποκριτικά την ανέχονται (Κυβέρνηση), με την ωμότητα και την απραξία τους, αντίστοιχα, μάλλον δείχνουν να …ευνοούνται!

Τρόπος για να διαψεύσουν την …καχυποψία των εργαζόμενων υπάρχει. Είναι η αυριανή τριμερής στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία, εάν πραγματικά θέλουν και δεν υποκρίνονται, μπορούν να αξιοποιήσουν για να βρεθεί λύση!

Θεωρούμε, ότι για την Κυβέρνηση των παχέων προεκλογικών …φιλεργατικών λόγων ήρθε τώρα η ώρα, εμπράκτως να αποδείξει και την αξιοπιστία τους! Θέλει ή δεν θέλει εργαζόμενους και όχι ανυς; ομοθετεί ή δεν νομοθετεί υπέρ τους; Θέλει ή δεν θέλει ευημερία και ; Υπηρετεί ή δεν υπηρετεί τα

, τους δανειστές και τους Βιομήχανους;

Αύριο, τέτοια περίπου ώρα, θα ξέρουμε. Όταν η Τριμερής στο Υπουργείο θα χει τελειώσει και ο καθένας θα καλείται να αναλάβει τις ευθύνες για το αποτέλεσμά της

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση