Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης

 

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την κάλυψη του 40% των μισθωμάτων στον κλάδο του Εμπορίου από την Πολιτεία, διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.

Την αναφορά συνυπέγραψαν και οι του Άννα  Βαγενά, Σπυρίδων Λάππας,  Βασίλειος Κόκκαλης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Αικατερίνη Παπανάτσιου

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η του Υπουργείου Οικονομικών να μην συμπεριλάβει και το λιανικό , όπως έπραξε για την εστίαση, στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πλήττει τον εμπορικό κόσμο.

Η εμπορική μίσθωση αποτελεί τη σημαντικότερη μεταβλητή για το λειτουργικό κόστος των εμπορικών επιχειρήσεων και απαιτεί συνολικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας  διαχείριση, συνεπώς η εξαίρεση του εμπορίου από τη ρύθμιση αυτή σε μία περίοδο που ο των εμπορικών καταστημάτων έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις δεν γίνεται κατανοητή από τον εμπορικό κόσμο.

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι οι παρενέργειες της πανδημίας στις επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον ολόκληρο το 2020, καθίσταται αναγκαίο η κρατική συνδρομή του 40% να επεκταθεί και στους υπόλοιπούς μήνες του έτους, όπως ήδη εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ενοικίων.

Ο βουλευτής του καταλήγει ότι η οριστική διευθέτηση του προβλήματος θα λάβει χώρα μόνο εάν ο χαρακτήρας του μέτρου αποκτήσει οριζόντιο χαρακτήρα για ολόκληρο τον κλάδο του Εμπορίου (ΚΑΔ 45, 46 & 47) έως το υπόλοιπο του έτους.

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ανακοπούν, έστω και εν μέρει, οι επιπτώσεις της πανδημίας και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για τους εμπόρους να ανακάμψουν και να μπορέσουν να προσελκύσουν ξανά τους στα καταστήματά τους» υπογράμμισε ο Αλ. .

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση με την γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε ο δήμαρχος Σκιάθ - https://t.co/lW0fwQ4VWU -

  • Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν και τίμησαν σε όλη την Ελλάδα τον Ημιμαραθώνιο Βόλου - https://t.co/6y8zCVVUFx -

  • Καρδούλας: 24η η Ελλάδα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου 2020 σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα… - https://t.co/63vDJo1UDd -

"Αλιεύοντας" την είδηση