Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης

 

Ο βουλευτής ς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την κάλυψη του 40% των μισθωμάτων στον κλάδο του Εμπορίου από την Πολιτεία, διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων της ς.

Την αναφορά συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα  Βαγενά, Σπυρίδων Λάππας,  Βασίλειος Κόκκαλης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Αικατερίνη Παπανάτσιου

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η του Υπουργείου Οικονομικών να μην συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο, όπως έπραξε για την , στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πλήττει τον κόσμο.

Η εμπορική μίσθωση αποτελεί τη σημαντικότερη μεταβλητή για το λειτουργικό κόστος των εμπορικών επιχειρήσεων και απαιτεί συνολικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας  διαχείριση, συνεπώς η εξαίρεση του εμπορίου από τη αυτή σε μία περίοδο που ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις δεν γίνεται κατανοητή από τον εμπορικό κόσμο.

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι οι παρενέργειες της πανδημίας στις επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον ολόκληρο το 2020, καθίσταται αναγκαίο η κρατική συνδρομή του 40% να επεκταθεί και στους υπόλοιπούς μήνες του έτους, όπως ήδη εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ενοικίων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι η οριστική διευθέτηση του προβλήματος θα λάβει χώρα μόνο εάν ο χαρακτήρας του μέτρου αποκτήσει οριζόντιο χαρακτήρα για ολόκληρο τον κλάδο του Εμπορίου ( 45, 46 & 47) έως το υπόλοιπο του έτους.

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ανακοπούν, έστω και εν μέρει, οι επιπτώσεις της πανδημίας και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για τους εμπόρους να ανακάμψουν και να μπορέσουν να προσελκύσουν ξανά τους καταναλωτές στα καταστήματά τους» υπογράμμισε ο Αλ. .

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση