Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Παρατηρητήριο V.A.N. (Violence Against Newspersons) στην Ελλάδα
Παρατηρητήριο V.A.N. (Violence Against Newspersons) στην Ελλάδα

Παρατηρητήριο V.A.N. (Violence Against Newspersons) στην Ελλάδα

Η Ελευθερίας του Τύπου (3 Μαϊου) δεν είναι μία ακόμα , μόνο για να θυμίζει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Ενημέρωσης παγκοσμίως. Είναι και ημέρα ανάληψης δράσης και πρωτοβουλιών.

Έτσι, το European Communication Institute σε με το www.jaj.gr (Journalists about Journalism), και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Wien Universität – Media Governance & Industries Research Lab) παίρνουν πρωτοβουλία:

Παρουσιάζουν τον Ιστότοπο V.A.N. (Violence Against Newspersons). Το VAN είναι ένα διαδικτυακό παρατηρητήριο με έδρα την Ελλάδα που έχει ως κεντρικό αντικείμενο τη μελέτη της βίας, όλων των ειδών, που ασκείται εις βάρος των ανθρώπων του Τύπου. Θα λειτουργεί ως βάση καταχωρίσεων των προσωπικών εμπειριών του κάθε επαγγελματία της ενημέρωσης που έχει δεχθεί σε όποια ιεραρχική θέση και αν βρίσκεται, όποια ειδικότητα και αν κατέχει. Μία πλατφόρμα πληροφόρησης, επεξεργασίας και ανάλυσης των περιστατικών βίας εναντίον των ανθρώπων της Ενημέρωσης.

Το ραντεβού είναι στις 3 Μαΐου , στις 17:00, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επαγγελματίες , πολιτικοί και πολίτες θα συζητήσουν το θέμα της βίας εναντίον των και των ανθρώπων τους. Θα καταθέσουν εμπειρίες, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα κάνουν προτάσεις. Μια συζήτηση υπό όρους πολιτισμού, αλληλοσεβασμού και συνδιαμόρφωσης. Δηλαδή με όρους Ποιοτικής Ενημέρωσης.

Για την είσοδο στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απαραίτητη η έγκαιρη άφιξη, έως 15 λεπτά νωρίτερα καθώς και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η συμμετοχή εξασφαλίζεται και ο χρόνος εγγραφής στην είσοδο μειώνεται, κάνοντας e-registration (απαιτούμενος χρόνος 20’’) http://www.vaneurope.org/register-here.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση