Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παρατηρητήριο V.A.N. (Violence Against Newspersons) στην Ελλάδα
Παρατηρητήριο V.A.N. (Violence Against Newspersons) στην Ελλάδα

Παρατηρητήριο V.A.N. (Violence Against Newspersons) στην Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου (3 Μαϊου) δεν είναι μία ακόμα παγκόσμια ημέρα, μόνο για να θυμίζει τα μεγάλα προτα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Ενημέρωσης παγκοσμίως. Είναι και ημέρα ανάληψης δράσης και πρωτοβουλιών.

Έτσι, το European Communication Institute σε συν με το www.jaj.gr (Journalists about Journalism), και το Πανεπιστήμιο της ς (Wien Universität – Media Governance & Industries Research Lab) παίρνουν πρωτοβουλία:

Παρουσιάζουν τον Ιστότοπο V.A.N. (). Το VAN είναι ένα διαδικτυακό παρατηρητήριο με έδρα την που έχει ως κεντρικό αντικείμενο τη μελέτη της βίας, όλων των ειδών, που ασκείται εις βάρος των ανθρώπων του Τύπου. Θα λειτουργεί ως βάση καταχωρίσεων των προσωπικών εμπειριών του κάθε επαγγελματία της ενημέρωσης που έχει δεχθεί βία σε όποια ιεραρχική θέση και αν βρίσκεται, όποια ειδικότητα και αν κατέχει. Μία πλατφόρμα πληροφόρησης, επεξς και ανάλυσης των περιστατικών βίας εναντίον των ανθρώπων της Ενημέρωσης.

Το ραντεβού είναι στις 3 Μαΐου , στις 17:00, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επαγγελματίες δημοσιογράφοι, πολιτικοί και θα συζητήσουν το θέμα της βίας εναντίον των ΜΜΕ και των ανθρώπων τους. Θα καταθέσουν εμπειρίες, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα κάνουν . Μια συζήτηση υπό όρους πολιτισμού, αλληλοσεβασμού και συνδιαμόρφωσης. Δηλαδή με όρους Ποιοτικής Ενημέρωσης.

Για την είσοδο στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απαραίτητη η έγκαιρη άφιξη, έως 15 λεπτά νωρίτερα καθώς και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η συμμετοχή εξασφαλίζεται και ο χρόνος εγγραφής στην είσοδο μειώνεται, κάνοντας e-registration (απαιτούμενος χρόνος 20'') http://www.vaneurope.org/register-here.

"Αλιεύοντας" την είδηση