Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παράταση δημοσίευσης προκηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο θα προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης
Παράταση δημοσίευσης προκηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο θα προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης

Παράταση δημοσίευσης προκηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο θα προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης

Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη σε Αθανάσιου Λιούπη

Το αίτημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, όπου ζητά την παράταση δημοσίευσης των προκηρύξεων δημόσιων Φορέων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020 , μετέφερε πρόσφατα στον υπουργό Ανάπτυξης με ερώτησή του, ο ς Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο  ς είχε επισημάνει ότι η εν λόγω παράταση θα συνδράμει στη βιωσιμότητα ιστορικών περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, που διαχρονικά και με συνέπεια υπηρετούν το έργο της ς των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στην του βουλευτή Ν. Μαγνησίας διαβιβάζοντας έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο οποίο σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προτίθεται να προτείνει στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συνολικής πρότασης ς του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, την παράταση ισχύος της μεταβατικής διάταξης της παρ.12 του άρθρου 379 του ν. 4412/2016.».

Να σημειωθεί πως οι δημοσιεύσεις προκηρύξεων διαγωνισμών σε έντυπα ευρείας έχει καταργηθεί, ήδη από την 31/12/, το σύνολο, όμως, των προκηρύξεων είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό ατελώς -με ποινή ακυρότητας, μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα με τη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), καθώς και το ηλεκτρονικό αποθετήριο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού υ Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση