Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Παράταση δημοσίευσης προκηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο θα προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης
Παράταση δημοσίευσης προκηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο θα προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης

Παράταση δημοσίευσης προκηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο θα προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης

Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη σε Αθανάσιου Λιούπη

Το αίτημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, όπου ζητά την παράταση δημοσίευσης των προκηρύξεων δημόσιων Φορέων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020 , μετέφερε πρόσφατα στον υπουργό Ανάπτυξης με ερώτησή του, ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο  βουλευτής είχε επισημάνει ότι η εν λόγω παράταση θα συνδράμει στη βιωσιμότητα ιστορικών περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, που διαχρονικά και με συνέπεια υπηρετούν το έργο της ενημέρωσης των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες.

Ο υπουργός απάντησε στην του Ν. Μαγνησίας διαβιβάζοντας έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο οποίο σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προτίθεται να προτείνει στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συνολικής πρότασης αναθεώρησης του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, την παράταση ισχύος της μεταβατικής διάταξης της παρ.12 του άρθρου 379 του ν. 4412/2016.».

Να σημειωθεί πως οι δημοσιεύσεις προκηρύξεων διαγωνισμών σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας έχει καταργηθεί, ήδη από την 31/12/2018, το σύνολο, όμως, των προκηρύξεων είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό ατελώς -με ποινή ακυρότητας, μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα με τη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), καθώς και το ηλεκτρονικό αποθετήριο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση