Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παράταση αποχής των δικηγόρων μέχρι τέλος του μήνα
Παράταση αποχής των δικηγόρων μέχρι τέλος του μήνα

Παράταση αποχής των δικηγόρων μέχρι τέλος του μήνα

 Τη συνέχιση της ς μέχρι τις 30-6-2016, με το ισχύον διευρυμένο πλαίσιο και επανεκτίμηση μετά της κατάστασης  αποφάσισε σήμερα  η ενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου .

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 567 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 272 μέλη.  Στην ψηφοφορία με τα ερωτήματα συνέχιση της αποχής μέχρι τις 30-6-2016 με το ισχύον διευρυμένο πλαίσιο και επανεκτίμηση μετά της κατάστασης ή στοχευμένη αποχή από 18-6-2016, υπέρ της αποχής μέχρι τις 30-6-2016 ψήφισαν  220 μέλη και υπέρ της στοχευμένης αποχής από 18-6-2016,  51 μέλη. Λευκά 1.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το πλαίσιο που αποφάσισε η Ολομέλεια της 12ης Μαΐου 2016, επανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή της 24ης Μαΐου 2016 και ενέκρινε η εν.Συνέλευση του Δ.Σ.Β. της 30-6-2016:

ΑΠΑΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

Όταν πρόκειται για:
1. Παραγραφές – Προθεσμίες
Για τις ποινικές υποθέσεις:
o Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
o Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)
o στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α' βαθμό και επταετία σε β' βαθμό.

ΔΕ ΑΠΑΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

Όταν πρόκειται για:
1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΠολΔ) και ΕΚΤΟΣ Διαταγών Πληρωμής.
Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι εντός πλαισίου ακόμη και με σώρευση καταβολής μισθωμάτων.
2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφαλιστικά συζητούνται ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
4. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
5. Προσθήκες
6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)
7. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Αναβολές:

Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος ς, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την της νέας δικασίμου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση