Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Παράταση αποχής των δικηγόρων μέχρι τέλος του μήνα
Παράταση αποχής των δικηγόρων μέχρι τέλος του μήνα

Παράταση αποχής των δικηγόρων μέχρι τέλος του μήνα

 Τη συνέχιση της αποχής μέχρι τις 30-6-, με το ισχύον διευρυμένο πλαίσιο και επανεκτίμηση μετά της κατάστασης  αποφάσισε σήμερα  η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου .

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 567 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 272 μέλη.  Στην ψηφοφορία με τα ερωτήματα συνέχιση της αποχής μέχρι τις 30-6- με το ισχύον διευρυμένο πλαίσιο και επανεκτίμηση μετά της κατάστασης ή στοχευμένη αποχή από 18-6-, υπέρ της αποχής μέχρι τις 30-6-2016 ψήφισαν  220 μέλη και υπέρ της στοχευμένης αποχής από 18-6-2016,  51 μέλη. Λευκά 1.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το πλαίσιο που αποφάσισε η Ολομέλεια της 12ης Μαΐου 2016, επανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή της 24ης Μαΐου 2016 και ενέκρινε η Γεν.Συνέλευση του της 30-6-2016:

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

Όταν πρόκειται για:
1. Παραγραφές – Προθεσμίες
Για τις ποινικές υποθέσεις:
o Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
o Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)
o στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε ’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

Όταν πρόκειται για:
1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΠολΔ) και ΕΚΤΟΣ Διαταγών Πληρωμής.
Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι εντός πλαισίου ακόμη και με σώρευση καταβολής μισθωμάτων.
2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφαλιστικά μέτρα συζητούνται ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
4. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
5. Προσθήκες
6. και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)
7. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Αναβολές:

Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση