Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ

Πράστση ς πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας (ΣΒΘΚΕ). Τα μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να ανέβουν στα γραφεία, αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες και ρολά κατεβασμένα, με να φωνάζουν συνθήματα, τα οποία μάλιστα έγραψαν με κόκκινη μπογιά στην είσοδο του κτηρίου.

Το μέλος του ΠΑΜΕ Κ. Στεργίου δήλωσε: “Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων ήρθαμε να επιδώσουμε ψήφισμα στον ΣΒΘΚΕ με αίτημα να μην προβούν ενόψει τραπεζικής αργίας σε αλλαγές που έχουν να κάνουν με απολύσεις εργαζομένων καθυστερήσεις πληρωμές εργαζομένων, διαθεσιμότητες άδειες κ.ά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ αυτό το φαινόμενο αποτελεί όχι ενδεχόμενο αλλά συμβαίνει σε πολλές επιχειρήσεις της Μαγνησίας. Εμείς δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν βιομήχανο- επιχειρηματία αλλά και στον Σύνδεσμο να προχωρήσει σε αντεργατικές μεθόδους”.

Ο ίδιος ανέφερε: “Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση του ΣΒΘΚΕ, η οποία προκλητικότητα κατέβασε τα ρολά πριν έρθει η αντιπροσωπεία να επιδώσει ψήφισμα. Δεν είχαμε πρόθεση να γράψουμε στα μάρμαρα το σύνθημά μας. Αναγκαστήκαμε από την προκλητικότητα των βιομηχάνων να μην δεχτούν αντιπροσωπεία κατεβάζοντας τα ρολά.

ΠΑΜΕ1 (1)

Τα ρολά των εργοστασίων θα μείνουν ανοιχτά για να δουλεύουν οι ερ. Οι ερ με τον αγώνα τους με το ΠΑΜΕ η των εργατών αμέριστη σε κάθε εργαζόμενο που θα υποστεί τις συνέπειες της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία της Διοίκησης του ΕΚΒ που ενώ έχει γίνει τσουνάμι από αυθαιρεσίες εργοδοσίες περί άλλων τυρβάζει για να μην πω ότι κάνει μπάνια στις παραλίες.

Ούτε μια δεν έβγαλε. Εμείς δε θα μείνουμε στη σημερινή διαμαρτυρία. Θα εντείνουμε τον αγώνα μας ώστε αυτή η κρίση που είναι δική τους να μην πέσει στις πλάτες των εργαζομένων. Παραμένουν για 5ο μήνα οι εργαζόμενοι του Κιολεΐδη θα κάνουμε παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του Λεβεντέρη μέσα από στοχευμένο και διαρκή αγώνα καταφέραμε να άρει η εργοδοσία την από 1ης Αυγούστου και να πετύχουμε δικαιώματα που είχαν καταργηθεί από την εργοδοσία”.

pame svthke (17)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση