Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παράσταση διαμαρτυρίας στον επίτροπο από τη ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στον επίτροπο από τη ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον επίτροπο από τη ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον επίτροπο έκανε σήμερα το μεσημέρι η ΔΑΣ ΟΤΑ ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τη μισθοδοσία μερίδας συμβασιούχων, που εργάζονται σε μη ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμων.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Νάνος, η γραμματέας του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας και εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη, καθώς και η πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου ΟΤΑ.

Η Εύη Καρυδάκη είπε ότι διά της επιτροπείας η κυβέρνηση μεθοδεύει την απόλυση των παρατασιούχων συμβασιούχων που εργάζονται στα και στον ηλεκτροφωτισμό.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι, ανέφερε, είναι 11 στο Δήμο Βόλου και περίπου 25 στη Μαγνησία, ενώ ανάλογες αποφάσεις λαμβάνουν επίτροποι σε όλη την Ελλάδα.

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, είναι γονείς, έχουν οικογένειες, είναι τρίτεκνοι τελείως και παρόλα αυτά η κυβέρνηση εξακολουθεί να τους εμπαίζει, μέσα από τους επιτρόπους», τόνισε η γραμματέας του Συλλόγου.

Η ίδια είπε ότι ο επίτροπος τους θεωρεί απολυμένους και ζήτησε να πάρουν τις ευθύνες τους και πρόσθεσε: “εμείς διεκδικούμε τα χρήματα που εργάστηκαν αυτοί οι άνθρωποι σε πολύ σκληρή δουλειά, πρέπει να πληρωθούν και να συνεχίσουν με βάση την παράταση της σύμβασης μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Επίσης τόνισε ότι οι επίτροποι επικαλούνται ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι, δεν ανήκουν στα ανταποδοτικά και πρόσθεσε ότι στο Βόλο είναι στον ίδιο κωδικό με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά στους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας όχι.

Οι συμβασιούχοι στα και τον Ηλεκτροφωτισμό, είναι να πληρωθούν την Παρασκευή τον Ιούλιο τόνισε και συμπλήρωσε ότι η επόμενη κίνηση των συμβασιούχων είναι να πάνε στον επίτροπο με τα παιδιά τους και να τους παραδώσουν τη λίστα με τα σχολικά είδη, ενώ οι ίδιοι πρέπει να γνωρίζουν υπεύθυνα τι συμβαίνει.

Ο δημοτικός σύμβουλος και οι συνδικαλίστριες έθεσαν το θέμα στον επίτροπο, που σύμφωνα με τον Απ. Νάνο, ήταν ανένδοτος, λέγοντας ότι δεν υποχρεωμένος να υπογράψει, ερμηνεύοντας τη νομοθεσία.

Ο ίδιος τόνισε ότι μόνο αν έρθει διευκρινιστική εγκύκλιος μπορεί να αλλάξει κάτι ή αν οι συμβασιούχοι πληρωθούν μέσω ΑΣΕΠ, όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση