Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» 

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Τα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου και αρκετοί μεταλλεργάτες απαίτησαν από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους άνεργους μεταλλεργάτες μπροστά στο Πάσχα.

Ακολουθεί το που κατατέθηκε: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε 1.095.866 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Φλεβάρη του , όμως είναι πολλοί περισσότεροι αφού δεν υπολογίζονται όσοι εργάζονται ακόμα και λίγες ώρες την εβδομάδα. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, επίδομα ανεργίας παίρνει μόλις το 10%!!!

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στον Νομό μας. Όλοι οι κλάδοι στην περιοχή μας μαστίζονται από την ανεργία, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Πιο συγκεκριμένα στον κλάδο του Μετάλλου πολλές μεταλλοβιομηχανίες έχουν κλείσει μετά το 2009 όπως η ΚΟΝΤΙ, ο Λεβεντέρης, ο Κιολεϊδης, η ΜΕΚ-ΒΕΚ, ο Κανάκης κ.ά. Εκατοντάδες συνάδελφοι πετάχτηκαν στον δρόμο παίρνοντας το ισχνό επίδομα του ΟΑΕΔ των 361ευρώ. Παράλληλα δεκάδες συνάδελφοι που παραμένουν ακόμα άνεργοι, όντας μακροχρόνια άνεργοι δεν επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, πολλοί είναι ανασφάλιστοι,χωρίς γιατρό και φάρμακα. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, θέρμανση. Άλλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν τους φόρους, κινδυνεύουν από ή με έξωση.

Αποτελεί πρόκληση της κυβέρνησης η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε ζεστό χρήμα για τα αφεντικά, ανακοινώνοντας μέσω του ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για 10.000 ανέργους, οι οποίοι θα παραδίδουν το επίδομά τους στα ταμεία των επιχειρήσεων, στο όνομα της προσωρινής τους “ένταξης στην αγορά εργασίας”. Με βάση αυτό το πρόγραμμα, οι άνεργοι μετατρέπονται σε πάμφθηνη εργατική δύναμη για τις επιχειρήσεις, δίνοντας από την τσέπη τους τα 360 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος στους εργοδότες τους. Παράλληλα η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας προκαλεί νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, συμβάλλοντας στην προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να κατεβάσει τους κλαδικούς μισθούς στα επίπεδα της ς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε όμηροι των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Δεν ζητούμε χάρη από κανέναν, αλλά με οργάνωση και αγώνα διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας που θα βάζουν σε πρώτο πλάνο το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΈΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ.
  • Άμεση κάλυψη και επιδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, στο 80% των 751 ευρώ
  • Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και ν ιατροφαρμακευτική .
  • Δωρεάν για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στις 12.00 το πρωί, ταξικά σωματεία και συνδικάτα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ς και Κεντρικής Ελλάδας.

Οι συνδικαλιστές και τα μέλη των Σωματείων βροντοφώναξαν συνθήματα και απαίτησαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Κάλεσαν επιπλέον τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους τους νέους, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη, στις 07.00μμ στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Τέλος τοιχοκόλλησαν το Διεκδικητικό Πλαίσιο Πάλης  στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση