Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία στο Βόλο
Παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία στο Βόλο

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία στο Βόλο

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης του υγειονομικού προσωπικού, εξέφρασαν για πολλοστή φορά, τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.
Όπως τόνισαν, ο αγώνας για τη θωράκιση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας δεν είναι μόνο υπόθεση του υγειονομικού προσωπικού αλλά ολόκληρου του λαού.
Εμείς οι εργαζόμενοι που δώσαμε τη μάχη μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να βγει όρθιος ο λαός, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και κλιμακώνουμε τον κοινό μας αγώνα για:
– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας.
-Δημιουργία αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση των Κ.Υ. για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες. Απεμπλοκή των νοσοκομείων.
-Να παρθούν πίσω οι διώξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται, όπως της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των συναδέλφων. Οι χθεσινοί «ήρωες» σήμερα με εισαγγελικές διώξεις!
Παράλληλα οι συνδικαλιστές καταδίκασαν την βίαιη καταστολή που επέδειξε η κυβέρνηση χθες, εναντίον αγωνιζόμενων φοιτητών στο ΑΠΘ που ζητούσαν να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια.
Γιατί η κυβέρνηση τις έχει εδώ και ένα χρόνο κλειστές για τους φοιτητές αλλά ορθάνοικτες για να επεμβαίνουν τα ΜΑΤ να ρίχνουν ξύλο και χημικά και να συλλαμβάνουν σαν εγκληματίες τους αυριανούς επιστήμονες. Βιάζεται η κυβέρνηση και μάλιστα με τη συνδρομή του πρύτανη του ΑΠΘ να εφαρμόσει τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη για την πανεπιστημιακή που δήθεν θα προστατέψει τα ΑΕΙ από την “εγκληματικότητα”. Βλέπουμε όμως που στοχεύει πραγματικά αυτό το νομοσχέδιο. Στην καταστολή των αγώνων και στην τρομοκράτηση και φίμωση κάθε φωνής που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική τους.
Δεν θα τους περάσει.
Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν και υγεία για όλους.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση