Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Παράσταση διαμαρτυρίας για συνδικαλιστικές διώξεις στις φυλακές της Κασσαβέτειας
Παράσταση διαμαρτυρίας για συνδικαλιστικές διώξεις στις φυλακές της Κασσαβέτειας

Παράσταση διαμαρτυρίας για συνδικαλιστικές διώξεις στις φυλακές της Κασσαβέτειας

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων της πόλης του Βόλου πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνδικαλιστικές στις φυλακές της Κασσαβέτειας.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Βόλο της γενικής γραμματέως της Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, οι συνδικαλιστές από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας και από άλλα σωματεία, μπροστά στις φυλακές του Βόλου, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις συνδικαλιστικές που έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων και την επιβολή σιγής νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

«Αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας». Έτσι χαρακτηρίζει το Υπουργείο «Προστασίας του πολίτη» το συνδικαλιστικό δικαίωμα δημοσιοποίησης στον τοπικό Τύπο ομόφωνου ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων για αυθαίρετες αποσπάσεις υπαλλήλων.

Μ’ αυτή την κατηγορία παραπέμπει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κασσαβέτειας στο πειθαρχικό, απλά και μόνο για την εκτέλεση ενός στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος τους.

Σε επικοινωνία που είχαν οι συνδικαλιστές με τη γενική γραμματέα στον χώρο των φυλακών, εξέθεσαν το δίκαιο αίτημά τους για των διώξεων.
Η κ. Νικολάου απέφυγε να τοποθετηθεί στην ουσία του ζητήματος κάνοντας λόγο για νόμιμες διαδικασίες και προσφυγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συζήτηση μάλιστα παρενέβη και ο δήμαρχος Αχ. όπου εμφανίστηκε “βασιλικότερος του βασιλέως”, λέγοντας ότι αν ήταν στο χέρι του δεν θα άφηνε τους εργαζόμενους να κάνουν γενικές συνελεύσεις.

Ο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας Θέμης Σγάρας, σε του σε τοπικά ΜΜΕ, τόνισε ότι ο συνδικαλισμός και η συλλογική δράση των εργαζομένων είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και αίμα και δεν πρόκειται να το απεμπολήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, όπως είπε, να αγωνιστούμε από κοινού με όλους τους κλάδους των εργαζομένων για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφίσει και η τωρινή της αλλά και οι προηγούμενες (--ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ-).

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση