Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου
Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Πανσυνταξιουχική στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, με αφορμή την Παγκόσμια και κύριο αίτημα να μη γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Εργατικό Κέντρο, κάλεσαν τους συνταξιούχους να βρεθούν την Τρίτη στο Δημαρχείο , γιατί -όπως τόνισαν-μόνο με τον αγώνα τους θα μπορέσουν να ανατρέψουν τη νέα περικοπή των συντάξεων, που απορρέει από τα μνημόνια που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις.

Ο Θανάσης Κοντονίνας, των συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) είπε ότι είναι αναγκαία η κατάργηση του νόμου 4387/16 και πως οι συνταξιούχοι θα παλέψουν για την επιβίωσή τους και τους κάλεσε στη του Δημαρχείου .

Η Βούλα , των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, είναι επιβεβλημένη, καθώς προβλέπει 18% των συντάξεων λόγω της προσωπικής διαφοράς, αλλά και συνεχείς περικοπές μέχρι το 2060, ώστε να διατηρηθούν τα «ματωμένα» πλεονάσματα.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Κώστας Γερογιάννης είπε ότι οι συνταξιούχοι βάζουν μπροστά τις ανάγκες τους και κάλεσε σε αγώνες για να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, που προβλέπει άδικες περικοπές.

Ο Βλάσης Τσιμπανογιάννης του ΟΑΕΕ τόνισε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να αγωνιστούν πιο σκληρά για να πετύχουν κάτι και κάλεσε στη συγκέντρωση του Δημαρχείου την Τρίτη.

ο πρόεδρος των συνταξιούχων τσιμέντου Θανάσης Μούτος είπε ότι μέλημα όλων των κυβερνήσεων ήταν η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, πρόσθεσε ότι έπαιζαν «μπιλιάρδο» στις πλάτες των συνταξιούχων και κατέληξε ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Τέλος, ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ είπε ότι οι συνταξιούχοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους και δεν περιμένουν το 2019 για να εφαρμοστούν όσα ψηφίστηκαν με τα μνημόνια για νέες περικοπές, ενώ ζήτησε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Επόμενοι των κινητοποιήσεων των συνταξιούχων είναι η συγκέντρωση της Βορείου Ελλάδας που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (την ίδια ημέρα θα γίνει άλλη μια στην Αθήνα), καθώς και μια πανσνταξιουχική που θα γίνει στην Αθήνα στις .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση