Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση έξω από το κεντρικό ΚΑΠΗ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»
Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση έξω από  το κεντρικό ΚΑΠΗ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση έξω από το κεντρικό ΚΑΠΗ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, έξω από το κεντρικό ΚΑΠΗ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στο Βόλο.

Για το λόγο αυτό σήμερα εκπρόσωποι των συνταξιούχων (Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας –ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ)- ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) ΑΤ-ΑΓΕΤ) έδωσαν στο ΕΚΒ, με σύνθημα για μόνιμο συνταξιουχικό ξεσηκωμό , καταγγέλλοντας την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ για τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του Ν. 4387/16 που εφαρμόζει.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη τη χώρα, με τοπικές και περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

-Κανένας επανυπολογισμός , καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και και την του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

-Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

-Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το συνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

-Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – και την .

-Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης.

-Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Κλείνοντας κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία , την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνει τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά, καθώς επίσης να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις του εργατικού κινήματος για την Πρωτομαγιά.

"Αλιεύοντας" την είδηση