Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα
Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα

Κάλεσμα για την Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Λάρισας, την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου, απηύθυναν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΒ , οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό.

Οι συνταξιούχοι ζητούν να αποσυρθεί τώρα η αντιασφαλιστική, αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης, αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και υγείας – περίθαλψης, να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία.

Ακόμη ζητούν να καταργηθούν οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι, να αποκατασταθούν οι περικοπές στις συντάξεις, τα δώρα και τα επιδόματα ανεργίας και να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο Θανάσης Κοντονίνας, των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην κοινωνική ασφάλιση και τόνισε οι απόμαχοι της δουλειάς πλήρωσαν διπλάσια και τριπλάσια τις συντάξεις τους, στη στιγμή που οι κυβερνώντες κατασπατάλησαν τα αποθεματικά των ταμείων. Κάλεσε δε να κορυφωθεί ο αγώνας με τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην Παθεσσαλική πασυνταξιουχική συγκέντρωση της Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΓΕΤ Θανάσης Μούτος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ότι έφτασε σε τέτοιο σημείο την κοινωνική ασφάλιση για να στραφούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στην ιδιωτική. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να αποδώσει ευθύνες στους προηγούμενους για την κατασπατάληση των αποθεματικών των ταμείων και να κάνει ανακεφαλαιοποίηση στα ταμεία (όπως έγινε και με τις τράπεζες), για να σωθεί το ασφαλιστικό.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΣΑ Βλάσης Τσιμπανογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δίνει κίνητρα στους μικρούς επαγγελματίες και τους νέους για να ανοίξουν μια δουλειά, αλλά και σε μικρές επενδύσεις, ώστε να αναστηθεί η επιχειρηματικότητα. Τόνισε δε ότι ο ίδιος φρόντισε να πληρώσει τα διπλάσια για να έχει μια καλή σύνταξη, που όμως περικόπηκε κατά 1.100 €, ενώ προέβλεψε ότι οι συντάξεις θα μειωθούν κάτω από 1.000 €.

Τέλος, ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, χαιρέτισε τους χιλιάδες συνταξιούχους που βγήκαν δυναμικά στον αγώνα και τους κάλεσε να συνεχίζουν με την παρουσία τους στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση, προβλέποντας ότι ο Μάρτιος θα είναι «καυτός» αγωνιστικά. Όπως ανέφερε, είναι να μην περάσει η αξιολόγηση που θα είναι ταφόπλακα για συνταξιούχους και εργαζόμενους, με την καταστροφή όσων έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα, στο βωμό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου.

Να σημεωθεί ότι από το Βόλο για τη Λάρισα θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 9 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση