Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου
Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου

Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου

Σε γενική Πανεργατική και λαϊκή κατακραυγή απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα των πρωτόγνωρων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, πρέπει να μετατραπεί η 24ωρη πανελλαδική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου, τονίζει το Εργατικό Κέντρο Βόλου και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Αποδέκτης της πανεργατικής και παλλαϊκής δυσφορίας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέκυψε και αποδέχτηκε να υπηρετήσει τις αξιώσεις των δανειστών, υλοποιώντας την πρώτη «Αριστερή» Μνημονιακή Συμφωνία με την ψήφιση Εφαρμοστικών Νόμων που αποτελούν «ταφόπλακα» για όλη την κοινωνία.

Τα νέα φορομπηχτικά μέτρα, η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, και οι θηριώδεις και επώδυνες ανατροπές που θα φέρουν οι νέες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό στην κοινωνική ασφάλιση, είναι μια μικρή μόνον «πρόγευση» από όσα προβλέπεται να ακολουθήσουν, στην πορεία εφαρμογής του πρώτου «Αριστερού» Μνημονίου.

Από αυτή την σύνθλιψη των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν υπάρχει Κλάδος, δεν υπάρχει Κοινωνικό στρώμα (πλην των εχόντων και κατεχόντων), που να μην θίγεται. Δεν υπάρχει εργαζόμενος, συνταξιούχος, επαγγελματίας, αγρότης, μικροβιοτέχνης και καταστηματάρχης που να μην καταληστεύεται και συνθλίβεται, χάριν των Τραπεζών, χάριν των Βιομήχανων και των ισχυρών.

Το απαράδεκτο και εξωφρενικό της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό που απορυθμίζει την κοινωνική Ασφάλιση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το τι «έρχεται».

Ήδη, στην περιοχή μας, βιομήχανοι και λοιποί εργοδότες, ενθαρρυμένοι από την μνημονιακή λαίλαπα και τις μεγάλες ανατροπές που φέρνει στο Νομοθετικό Πλαίσιο που στήριζε και κατοχύρωνε τα στοιχειώδη, τουλάχιστον, δικαιώματα των εργαζομένων, προχωρούν στα πρώτα « γραφής» τους.

Πετούν στον δρόμο εργαζόμενους, επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, εκβιάζουν και απειλούν με μεταφορά των εργοστασίων τους, αν τα θύματά τους δεν υποκύψουν, απαξιώνουν κάθε θεσμικό μηχανισμό προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Δρουν και λειτουργούν ασύδοτοι και ανενόχλητοι, «παίζουν» στο «δικό τους γήπεδο», ή, έτσι νομίζουν, τουλάχιστον, εφόσον εμείς ΟΛΟΙ τούς το επιτρέψουμε με την απάθεια και την ανοχή μας.

Αυτή, λοιπόν, η κινητοποίηση, αυτή η απεργία πρέπει να τους «κόψει τον βήχα». Οι συνάδελφοι στη ΒΙΣ, στη Χαλυβουργία, βρίσκονται σήμερα στη θέση που θα βρεθούμε ΟΛΟΙ εμείς αύριο, εάν δεν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, εάν δεν αντισταθούμε.

Αυτή η Απεργία στις 12 Νοεμβρίου πρέπει να μας βρει ΟΛΟΥΣ στον δρόμο. Εργαζόμενους και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφους.

Αυτή η απεργία δεν πρέπει να έχει απόντες και, φυσικά ούτε «υπερπατριώτες» με «λάβαρα» και «χρωματιστές» σημαίες! Μόνη μας «σημαία» η ενότητα και η συσπείρωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση