Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πανελλαδικό συλλαλητήριο τον Οκτώβριο ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στην Αθήνα
Πανελλαδικό συλλαλητήριο τον Οκτώβριο ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στην Αθήνα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο τον Οκτώβριο ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στην Αθήνα

Με Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου 2021 – ανάλογα με την πορεία της πανδημίας – θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, που αντιμετωπίζουν μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, ενώ διαμαρτύρονται και για το νέο για τα εργασιακά.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό που προβλέπει και ιδιωτικές εταιρίες, το για τα εργασιακά και την πρόσβαση στις υγείας και δίνουν μήνυμα ότι θα δώσουν αγώνα για να μην περάσει κανένα αντισυνταξιοδοτικό και αντεργατικό μέτρο.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα η   πρώτη Πανθεσσαλική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου,  με τη συμμετοχή προεδρείων συνταξιούχων από τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας.

Ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός  τόνισε ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω και της πανδημίας ξεκίνησαν οι δια ζώσης περιφερειακές συσκέψεις για να συζητηθούν τα προβλήματα και οι προτάσεις.

Όπως είπε, είναι φανερό ότι τα προβλήματα που υπήρχαν και αυτό που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, μεγαλώνουν και κάνουν τη ζωή των συνταξιούχων και των εργαζομένων. ακόμη πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα της προηγούμενης, όπως υπόσχονταν, αλλά δεν προχώρησε τίποτα, καθώς οι καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων συνεχίζεται, ο ΕΦΚΑ είναι υπό διάλυση, αναθέτει τις συντάξεις σε λογιστικά και δικηγορικά γραφεία και οδεύει προς ιδιωτικοποίηση. Επίσης τόνισε ότι στους συνταξιούχους δίνεται αρχικά η εθνική σύνταξη των 384 €, στη συνέχεια βγαίνει η έναντι και στο τέλος η σύνταξη που κάθε δικαιούχου.

Ο κ. Κολοβός είπε ότι οι συντάξεις καθυστερούν σήμερα από δύο ως και τέσσερα χρόνια (!), ενώ υπάρχουν περιπτώσεις στον ΟΑΕΕ εργαζομένων από 30 ως 33 χρόνια, την περίοδο της κρίσης δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, έχουν οφειλές και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη. Επίσης τόνισε ότι οι συνταξιούχοι μένουν εκτός του κοινωνικού και θεραπευτικού τουρισμού.

Ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κάλεσε τους συνταξιούχους να βγουν στο δρόμο και να παλέψουν, γιατί τα πράγματα θα δυσκολέψουν και να βάλουν χέρι και στις συντάξεις.

Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γ. Ρούσσας ανέφερε ότι οι συσκέψεις είναι πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και έχουν σκοπό να ενημερώσουν τους συνταξιούχους για τις συναντήσεις που έγιναν στα υπουργεία το προηγούμενο διάστημα και τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και συνελήφθη #επιδειξίας - https://t.co/INmHEdGgRz -

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

"Αλιεύοντας" την είδηση