Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία
Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία

Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, που οργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Μαγνησίας η Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 1.15 μ.μ. έξω από το Αχιλλοπούλειου Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, (τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία).

Η παραπάνω δράση είναι απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ η οποία κηρύσσει και διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν.
Η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Διεκδικούμε:
✓ Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
✓ Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
✓ Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
✓ Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωναϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
✓ Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
✓ Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση