Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοεμβρίου
Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοεμβρίου

Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί  όλους  να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων .

Με απόφαση της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ομοσπονδίας  (ΟΔΠΤΕ) καθώς και μιας σειράς συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού τομέα, καλούνται  όλοι να δώσουν το αγωνιστικό   παρών για να πιέσουν  την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας ,  αλλά και για να την εμποδίσουν να περάσει τις ανατροπές του αιώνα που σχεδιάζει εν μέσω μάλιστα πανδημίας και lockdown.

Ανατροπές που έχουν να κάνουν με τη νομοθέτηση 10ωρης εργάσιμης μέρας αντί του 8ώρου, χωρίς μάλιστα αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, επέκταση της δουλειάς τις Κυριακές, απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, συνολικότερο χτύπημα
των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα, καθιέρωση του μισθού 200 ευρώ και πρόσθετα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μείωση του μέσου μισθού.

Αυτά περιλαμβάνει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, στο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας».

Τέτοιου είδους ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων πάνε στην κυριολεξία έναν αιώνα πίσω και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι .

Έχουν τη δύναμη να τους χαλάσουν τα σχέδια.

Ένα μεγάλο ποσοστό συμμετοχής σ’ αυτή την απεργία μπορεί να τους κλονίσει.

Είναι στο χέρι του καθενός  το τι μήνυμα θα στείλουν στην κυβέρνηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι προβληματισμοί των ειδικών και τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων - https://t.co/SyklAsUBv3 -

  • Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου από την Επιτροπή Αγώνα Βόλου - https://t.co/kiSHcNQQSK -

  • Απείλησε εκ νέου ο «Κάμελ» γυναίκα ότι θα της ρίξει βενζίνη - https://t.co/kXxmwUvDtW -

"Αλιεύοντας" την είδηση